GALİBİYETİ HAK ETMEDİLER!(ALANYASPOR GALATASARAY)


Bu maçtan önce Alanyaspor taraftarı mı Galatasaray taraftarı mı tedirgindi sizce? Bence sarı kırmızılılar daha tedirgindi. Çünkü Galatasaray takımını deplasman oyunu yok! Güven vermiyorlar. Rakibe fizik olarak karşılık vermekte zorlanıyorlar. 

Maça Rodrigues Gomis ortak yapımı bir skor yaparak başlayan Galatasaray, hemen arkasından şansının yardımı mı desem, defansın  dikkatsizliği mi desem, kalecide kalacak top ağlara gitti. Mariano'nun ortasının hakkını verelim. Bu dakikadan sonra, bu seviyedeki takımın maçı rahat bitirme hâli olmalı. Gel gelelim sarı kırmızılıların takım savunması o kadar kötü ki pres yapıyormuş gibi görünüyorlar ama rakibi rahat şekilde organize olup kaleye geliyor. İki farklı öndeki takım bu kadar tedirgin oynamaz! Bu seviyedeki takım bu şansları vermemeli!

Alanyaspor müthiş hazırlanmış. Fernandes Messi gibi bir gol attı. Herkese atamaz! Galatasaray takımı işini kolaylaştırdı. Yediği goller bir yana, çabaları, arzuları sanki onlar şampiyonluga oynuyormuş gibi, sarı kırmızılılar kümede kalmaya çalışır gibi bir haldeydi bu maçta. Nedir kafalarındaki bu tedirginlik bilemiyorum. Nasıl hissediyorlar, içlerinden geçen ne sahada enteresan bir hâl. Çünkü iç sahada zor maçlarda şov yapanlar, deplasmanda niye bu hale bürünüyor? Oyunculara psikolojik destek verecek eleman mı bulamıyorlar yoksa işe yaramıyor mu? Kendi sahasında ne goller atan Gomis boş kaleye topu dışarı vurdu kafa ile. Atsa iki farklı önde gireceklerdi soyunma odasına. 

İkinci yarının başında Rodrigues karşı karşıya kaçırınca, başlarına bir şey geleceğini anlamıştım. Olur da böylesi olur mu? Serdar Aziz kadar dengesiz bir adam olamaz! Ceza sahasında bu kadar dengesiz hareket yapılır mı? Bu kadar zaafı şampiyonluk adayı kaldıramaz. Gitti yedirdi golü ve sarı kart görerek kritik Beşiktaş maçında takımı yalnız bırakacak. 

2-2 den sonra ne yazık ki hakem skandalı yaşadık! Çok geriden çıkan Douglas için ofsayt bayrağı kalktı ve Muslera'nın yaptığı müdahaleden penaltı kırmızı kart çıkacaktı ama yan hakem buna müsaade etmedi! Galatasaray ilk defa böyle bir durumdan faydalandı. Yani hakem hatasından. Daha önce hep aleyhine oluyordu... Ne lehine ne aleyhine, hiç olmasın bizim dileğimiz bu.

Galatasaray'a bu maç mucize lazımdı. Mucizeyi ilk yaratan kaledeki yeşil dev Muslera idi. İnanılmaz kurtarışlar yaptı. Takımını ayakta tuttu. Bana son düzlükte 2015 performansını hatırlattı. Ardından acil durum elemanı Sinan Gümüş şampiyonluk yolunda hayati önem arz eden bir gol atarak maçı Galatasaray'a getirdi. 

Yine söylüyorum; Galatasaray'da aidiyet duygusu eksik oyuncular var. Belhanda, Feghouli en başta gelenler. Bu adamlar iç sahada seyircinin gazıyla harika işler yapıp deplasmanda yokları oynuyorlar... Hayatımda bu kadar değişken takım ve bireysel performanslar görmedim! Bu maç resmen kefeni yırttı Galatasaray. Şans tamamen sarı kırmızılıların yanındaydı. Alanyaspor müthiş oynasa da biraz küçük takım olmanın dezavantajını yaşadılar diyebilirim. Şampiyonluk daha ağır bastı. Yalnız bu akşam birkaç sarı kırmızılı taraftar fenalık geçirmiş olabilir. Ben buradan o kişilere geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Belki de hiçbir maçta, böyle bir heyecan, adrenalin, endişe yaşamamışlardır bu sezon. Bence kalan maçların en kritiği buydu. Galatasaray kalan 4 maçı kazanırsa, bu maç temel sayılacak! Bu oyunla galibiyeti hak ettiler mi? Kızmayın ama hiç hak etmediler...

Hiç yorum yok