İNANMAYANLAR VE İNANANLAR (TRABZONSPOR BEŞİKTAŞ)


Allah Trabzonsporlulara sabır versin. İnanın bir kişi bile katılmamıştır hücum hattı tercihlerine ve hemen hemen hepsi, Yusuf nerede Rodallega nerede diye serzenişi olduğuna eminim. İnat mı ediyorlar, çekiniyorlar mı bilmem. Şenol Güneş maça kadar çok gergindi. Trabzon'a indiği anda yaşadıklarına çok sert reaksiyon gösterdi. Deneyimli teknik adam bu tür durumlardan çok olumsuz etkilenir. Maça etki edeceğini tahmin eden de çoktu.

Ev sahibi önde pres ile başlasa da çok erken verdi üstünlüğünü. Topla iki kat daha fazla oynayan siyah beyazlılar oldu bir süre. Aslında gollük pozisyonlar gelişti fakat en başta Lens ve Ndoye müsait durumları harcadılar. Sonra Love ve Talisca katıldı bu kervana.

Yalnız Onur Kıvrak geçtiğimiz dört beş sene önceki haline dönmüş gibi. Maşallah nazar değmesin. Trabzonspor hücum bölgesine hareketlenirken iyi görünüyor fakat gol bölgesine girince yanlış işler yaptılar birçok kez. Kalite eksik çünkü. Artı istek arzu göremedim. Yusuf Rodallega hatta kadroda olmasa bile Castillo bu anlarda fark yaratabilir. Savunmada verilen açıkları iyi kullanamadı Beşiktaş. Yoksa ilk yarıyı önde bitirirlerdi. Kucka resmen sabote ediyordu takımı. Kaptırdığı saçma toplardan birinde gole sebebiyet veriyordu az kalsın. Okay ve Abdülkadir haricinde çabalayan yoktu. Rıza Çalımbay Kucka Rodallega değişikliği yapınca kazanacağını sandı ama maçı verdi resmen. Onazi varken onu hangi akıl mantıkla böyle yapar anlam veremiyorum. 

Beşiktaş hiç dominant olamadı. Trabzonspor pas trafiğini daha iyi yönetiyordu. Yalnız beraberlik yeter görüntüsü verdiklerini söyleyeyim. Hiç karakter koyamadılar sahaya. Beşiktaş tarafında ise Negredo oyuna girdikten sonra müthiş etki etti. Babel Negredo ikilisi maçın başından beri durgun, kazanmayı hak eden bir oyun oynamayan takımına iki gol yaratarak zorlu deplasmandan üç puanı çıkardılar.

Trabzonspor bitmiş hiç kusura bakmayın. Başakşehir maçında ne kadar silik bir görüntü verdilerse, bu maçta da hiç farkları yoktu o oyundan. Sabaha kadar oynasa gol atacak hissi vermediler ve kırılgan yapıları anında ortaya çıktı. Geçtiğimiz sezon müthiş bir performans gösterip son dakikada yıkılmışlardı. Bu sefer korkan teknik heyetin kurbanı oldular.

Şenol Güneş son yarım saatte maçı aldı. Beşiktaş iyi miydi kesinlikle değildi! İyi olsaydı bu Trabzonspor'a karşı son yarım saate güle oynaya girerdi! Bu maçı inanmayanlar ve inananlar diye ikiye ayırıyorum. Hedefi olan Beşiktaş inanmış hedefi olmayan Trabzonspor çok kolay yenildi! Kendi evinde bu kadar kolay mağlup olmamalılar. Beşiktaş bu deplasmanda seriye bağladı. 

Hiç yorum yok