TFF’YE YABANCI SINIRI GETİRİLSİN!



TFF’YE YABANCI SINIRI GETİRİLSİN!

        Efendim, son günlerde ülke futbolunda bir yabancı kuralı tartışması aldı başını gidiyor. Bir yanda kulüpler ve taraftarlar, diğer yanda TFF, Lucescu ve yerli futbolcular.. Kim galip çıkar dersiniz? TFF dediğinizi duyar gibiyim. Peki gerçekten gerekli mi bu yabancı kuralı? Evet, bence de gerekli ama futbola değil, TFF’ye ‘spora yabancı yönetici’ kuralı gerekli.
        Tam ligimizin kalitesi arttı, göze hoş gelen, uykumuzu getirmeyen bir futbol izlemeye başladık dedik ki, Türk futbolunda ki bazı ‘YABANCILAR’, hemen olaya müdahil olmaya başladılar. Neymiş, Türk futbolcu yetiştiremiyormuşuz. İyi de bu yeni bir şey değil ki! Biz zaten 20-30 yıldır Türk futbolcu yetiştiremiyoruz. Bu zamana kadar Türkiye’den yetişmiş en önemli futbolcu Arda Turan, onun da son zamanlarda ki durumu ortada. Gerçi onu da bu hale getiren yine bizler olduk ama neyse. 2-3 yıl öncesinde yabancı kuralı yoktu da Milli Takımın durumu nasıldı? Dünya birincisiydik te şimdi mi dünya 26cısıyız? 2-3 yıl önce Ukrayna’ya fark atıyorduk, Hırvatları yeniyorduk ta şimdi mi yapamıyoruz? Hatta tam aksine o zamanlar Hırvatları yenemiyorduk ama şimdi yenebiliyoruz! O zamanlar da Avrupa’da oynayan kaç futbolcumuz vardı, şimdi kaç futbolcumuz var? Ama hepsi bir kenara dursun, şu soruları sormak gerekiyor. Acaba futbolu yöneten insanlar gerçekten bunları bilmiyorlar mı? Yoksa bunları hiç düşünmüyorlar mı? Başkalarının aklıyla mı hareket ediyorlar? Bir yerlerden kazançları mı var? YOKSA FUTBOLA MI YABANCILAR?
        Yahu bir yönetimin bu kadar zamanda yaptığı her hareket kötü, her hareket anlamsız, her hareket faul olur mu? Bakıyorsun yaptıkları tek olumlu iş yabancı sınırını kaldırmak, onda da yaptıkları işin doğru olduğunun farkına vardılar yanlışa çevirmeye çalışıyorlar. Bakıyorsun, ligde hakem hataları üst düzey. Abuk sabuk, anlam verilemeyen hatalar, çalınan/çalınmayan düdükler, çıkan/çıkmayan kartlar… Sonra Milli Takımın durumuna bakıyorsun, hocaya akıl almayacak, saçma sapan paralar, primler, takım içinde ki ve dışında ki kavgalar… Hak etmeyen futbolcular yine Milli Takım da sahada, asıl hak edenler ise takımlarıyla hazırlık maçlarında oynuyor.
        Bir de bu passolig diye bir şey çıkardılar. Akıllara felan zarar. Güya bu kartlar sayesinde tribünler de kötü görüntüler olmayacak, olursa da kulüpler, taraftarlar filan değil bunları yapan kişiler cezalandırılacaktı. Hadi bu tribünler de ki şiddeti engelleyemiyorsun onu bir şekilde kabul ederiz de bu ceza sistemin ne olacak? Her hafta ligde 9 maçtan 2 si seyircisiz neredeyse. Hani bu passolig sayesinde seyircisiz maçlar olmayacaktı? Sadece yapanlar cezalandırılacaktı? Fenerbahçe maçında dengesizin biri kalecini suratına su şişesi fırlattı. Gidip tüm tribün ceza aldı. Hani passolig? Hani kameralarınız? O adam sonra ki hafta yine atar o şişeyi sahaya, nasıl olsa ceza almıyor! Her ne hikmetse bu passolig de fıs çıktı.   İnsanın sorası geliyor: Eyy Passolig, sen kimsin ya? Hakikaten kimsin? Niye çıktın ortaya? Kimler çıkarttı seni? Kimler senden rant sağlıyor? Kimler senden para kazanıyor?
        Bu yabancı kuralını destekleyen bir de birkaç yerli futbolcu peydah oldu. Kimler destekliyor diye şöyle bir baktım sosyal medyada, hiç birine şaşırmadım. Hepsi belli kişilerin yardımlarıyla veya kendilerinde az da olsa bulunan ufak tefek yetenekleriyle bir yerlere gelmiş ve o yerlerde de tutunamamış futbolcular. Kötü yönetilen Türk futbolu ve Türk takımları olmasa bu adamlardan çoğunun isimlerini dahi bilmiyor olacaktık belki de. Gel gelelim ki gerek şartlar, gerekse kulüplerden para koparmak için her role bürünen insanlar sayesinde bu futbolcular bir şekilde oralara gelmişler. Sonra da o çalışma azmi ve yetenek içlerinde olmayınca tutunamayıp, yavaş yavaş çökmüş olan futbolcular bunlar sonuçta. Aslına bakılırsa onlar ne kadar futbolcu olmuş olsalar da, futbola yabancılar. Ve evet bu futbola yabancı olanlara sınırlama getirilmesine kimse karşı olmaz.
       
        Sonuç olarak bir tüpçü, tüp sektörüne yerlidir, futbola YABANCIDIR! Futbolun başına futbolu bilen, sporun içinden gelmiş, taraftarlık yapmış adamlar gelmedikçe bu kurallar daha çok değişir. O yüzden, TFF’YE ‘futbola yabancı yönetici’ kuralı getirelim de bu sorun artık kökten çözülsün!
                                                                                                              Saygılarımla                                                                                                                    Ahmet DURMUŞ  

Hiç yorum yok