TEK DEVRE YETTİ ( GALATASARAY ANTALYASPOR )



Fenerbahçe Başakşehir’i mağlup edince, liderlik ateşi sardı sarı kırmızılıları. Geçtiğimiz hafta o fırsatı kaçırmışlardı. Fatih Terim kimse vazgeçilmez değil mesajları vermeye devam ediyor oyuncularına. Bu sefer durumdan nasibini alan Mariano. Ben bu tercihi forma adaleti değil forma rekabeti olarak kabul ediyorum. Çünkü Linnes Konyaspor maçında ciddi hata yapıp gole sebebiyet vermişti. Hamza Hamzaoğlu için de duygusal bir maç. Lig ortasında takımı devralıp üç kupa kazandırmıştı camiaya. Geldiğinden beri sönük Antalyaspor’dan uzaklar.



Resital tadında bir ilk yarı. Direnç göstermeye çalıştı aslında Antalyaspor maç başında ama yanıyordu tabiri caizse Galatasaraylı oyuncular. Fatih Terim oyunculara forma aslanın ağzında psikolojisini net aşılamış. Herkes hücuma katılıyor, hücum pres yapıyor yeri geldiğinde savunmaya da yardım ediyor. Yalnız skoru bulmadan önce Maicon hiç umutlandırmadı rakibini. Çok temiz müdahalelerle rakip atakları sonlandırdı. Maç boyu böyleydi.



Rodrigues farklı seviyelere çıkıyor. Maşallahı var gerçekten. İlk golde şansı yaver gitti canavar golcü işi bitirdi. Yalnız ikinci golde çizgi film road runner karakteri gibi topla hem inanılmaz süratli hem dengeli gidişi o kadar kişinin arasından asisti muazzam iş. Gomis’in golleri de çok klas. Keşke hakem de maçı durdurup bozmasaydı, daha zevki bir maç izlerdik. Normalde oyunculardan görürüz bu soğutma işlerini ama bu sefer Barış Şimşek yaptı. Hepsi eyyamcı! Bir tane iyi yönettikleri maç yok!



Üç farklı üstünlükten sonra vitesi bayağı düşürdü Galatasaray. Düşürdüğü gibi net pozisyon da verdi. Aslında dördüncü golü atabilirdi Galatasaray ama şans yaver gitmedi. Gomis ilk hat trick şansına yaklaştı, direk müsaade etmedi. İkinci yarının kahramanı sorumsuz Belhanda oldu. Maç 3-0 son düdüğün çalmasına saniyeler kalmış, rakibiyle dalaşıyor sarı kartı görüyor üzerine bir tane daha ve Kasımpaşa maçında cezalı duruma düşürüyor kendini! Bir adam bunu niye yapar? Aptallık bu! Takım arkadaşlarına ihanet! Gerçekten para cezası verilmeli! Bu hareket karşılıksız bırakılamaz! Bütün taraftarların keyfini bozdu. Belhanda şampiyonluğa oynayacak bir takımın 10 numarası olamaz neden mi? Lider karakteri yok! Oyun olarak tatmin ediyor bazen fakat bu hareketi yapan birine nasıl güvenir ki bir takım? Yazık verilen paralara…



16. haftada bıraktığı koltuğu geri almış oldu sarı kırmızılılar. Yalnız orta alan hala güven vermiyor. Dört gözle Fernando’yu bekliyor Galatasaraylılar. Carrasso’ya fazla iş düşmedi. Yan toplarda güven verdi. Muslera gibi çakılı beklemedi! Haftaya Fatih hoca yine Feghouli’yi Gomis’in arkasına çeker. Yasin mi Sinan mı oynar ona bakacağız. Şampiyonluk yolu her zamankinden daha zor bu sezon. Özellikle bu hakemlerle! Yine Galatasaray’ın penaltısını vermediler. Skor farklı diye çok konuşulmaz ama her hafta ciddi hatalar yapılıyor. Geçen hafta aleyhine verilen penaltı malum! Sanırım sesini çıkarmayana böyle yapıyorlar…

Hiç yorum yok