PİS FUTBOL SİYASETİ




Yok arkadaş! Bu ülkede futbol konuşturmayacaklar. Dünyanın en pis düzenine sahip bir ortamımız var çünkü. Fatih Terim’den Allah razı olsun. Desteklediği yabancı kuralı sayesinde, ligimize kalite geldi. Avrupa kupalarına vizyon kattı. Vagner Love, Arouna Kone, Trezeguet, Neumayr, Asamoah Gyan, Adis Jahovic, Nasri, Eto’o, Menez, Kucka, Sosa, Valbuena, Talisca, Babel, Quaresma, Atiba… Kimleri kimleri izliyoruz. Aa Galatasaraylı oyuncuları yazmamışım? Neden mi?
Yahu bu Galatasaray size ne etti? Östersunds maçı sonrası yerden yere vurduk beraber. Kimse de haksız değildi. Linç ettik Tudor’u değil mi? Ne dedi bize; ben mükemmel bir takım kuracağım! Şu ana kadar görüyoruz ki sözünü tutmuş. Oynanan futbol ve alınan sonuçlar mükemmele yakın. İyi güzel de Galatasaraylılar dışında oluşan kamuoyuna ne demeli? Bu kural iki yıldır var. Niye bu sene sınır gelmeli tartışması başladı acaba(!) Kayserispor maçında oynanan oyun ve farklı skor sonrası, bir anda küme düşme adayı zaten havası yaratıldı, Kayserispor ilerleyen haftalarda çürüttü bu tezi. Kazanılan puanlar sonrası büyük takımlarla oynamadılar algısı başladı. Galatasaray kulaklarını tıkamış toplamaya devam ediyor puanları.
İnanın delirmek üzereler. Son olarak Konyaspor maçına 11 yabancıyla nasıl çıkarsınız yaygarası başladı! Allah akıl fikir versin. Niye çıkmasın ki? Öyle bir hakkı var ve böyle tercih edilmiş. Yok efendim İstiklal Marşını kim okuyacak? Bilmem hepsi yabancıymış tribünler çağırmış anlamamışlar falan, YALAN! İlk düdükten önce eşofmanlı halde, tribüne yumruk şova giden fotoğrafları yayınlandı oyuncuların. Taraftar videoları da çıktı ortaya. Hakan Balta’ya kahvaltı vermiyorlarmış, dolabı yokmuş! Fotoğraf yayınlansın özür dileyeceğim dedikten bir gün sonra, Hakan sosyal medya hesabından günaydınlı fotoğraf paylaştı, ama özür yerine pişkinlik yapmaya devam etti arkadaş… Şimdi bunlar niye yapılır? Galatasaray’ın bu kadar iyi başlamasından niye rahatsız oldunuz?
Çıkmış ekranlara, ‘’sekiz puan fark olacak böyle lig mi olur diyor’’ beyefendi. Galatasaray’ın Konyaspor maçı öncesi! Geri kalanlara değil de farkı atana kızıyor adam! İnanılacak gibi değil. Nasıl bir kompleks bu? Diğeri de yazıyor ‘’Ali Sami Yen hayatta olsaydı, 11 yabancıyı sahada görse ne derdi’’ Bak sen(!) Öyle bir gündem yarattılar ki sanki bir tek Galatasaray yabancı oynatıyor ligde. Arkadaş zaten bu takım iki yıldır kötüydü. O zaman da yabancı serbestti. Ayağa kalktılar diye tuhaf çabalara girmenize gerek yok. Hakkını verin biraz.
Bazen sözüne itimat edilen insanların neye, kime, hangi amaca hizmet ettiklerini ciddi ciddi düşünüyorum. Çünkü düşündürüyorlar! Sanki kötü niyetli birilerinin isteğine göre yazıp konuşuyorlar. İnanın gram iyi niyetleri olsa bunları söylemem. Tamamen talimatlı çalışan bu vasat kişilikler, insanları kin ve nefrete sürüklüyor. Herkes değil, çok güzel örnekler var. Mehmet Demirkol, Ali Ece, Ercan Taner, Gültekin Onay ilk aklıma gelenler. Bir eleştiri yapınca, katılmasak bile bu adam neyin peşinde demiyorsunuz bilmem anlatabildim mi? İşte bunun dışındaki insanların bu ortamdan uzaklaşması lazım. Uzaklaşmaya niyetleri yoksa, gündeme taşımamak gerek! Kendi kendine konuşsunlar…
Ne yani; takım kötü oynasın diye daha iyi olan Maicon yerine kötü Ahmet, futbol aklı müthiş Mariano yerine, futbolcu demeye bin şahit Tarık Çamdal, Cezayir’in Zidane’ı lakabını almış Feghouli yerine kendini Ronaldo zanneden Yasin mi oynasın? Oynadı işte Ahmet Östersunds maçında. Arena’da amatör hatasıyla tüketti tur umutlarını! Sanki bilerek mi oynatmıyorlar. Çalışıp geliştirsinler kendilerini, zaten şans gelir. İki yıldır söylenmedik laf kalmayan Selçuk eskilerden esintiler sundu Konyaspor önünde. Tarık Çamdal’a kaç para verdi Galatasaray, Ndiaye’nin yarısı kadar gündem yapmadınız! Sanki yabancı sınırı varken çok mutluyduk da 14 + 14 olunca kötü oldu işler. İsteyen Türk oynatsın Altınordu gibi isteyen Galatasaray gibi 11 yabancı size ne!
Milli takımda oyuncuların tavırlarını, disiplinsizliklerini görüp, üzerine bunlar daha çok oynamalı demenin ne gibi bir faydası var, Allah aşkına bir kişi çıkıp konuşsun! Bu ‘’pis futbol siyaseti’’ çok kukla barındırıyor içerisinde. Başta o kuklaları yönlendiren kötü niyetli kişileri uzaklaştırmak lazım. Sonra kukla tek başına işe yaramaz!
Neden bu yazı Galatasaray ağırlıklı, çünkü gündem onlar, TFF değil. Bugüne kadar doğru bir iş yapmayıp, nadir doğru yapılmış bir işi de bozmayı amaçlıyorlar. Siyasilere ne oluyor o da enteresan!  Saffet Sancaklı’nın dediği gibi; ‘’futbol terörü’’ getirmeye çalışıyorlar! Dedim ya neye hizmet ettikleri belli değil diye. Alt yapıdan niye oyuncu çıkmıyor diyeceklerine, Galatasaray niye böyle kaliteli yabancıları oynatıyor diyorlar. Evet, resmen öyle diyorlar! Bakın Trabzonspor’a! Abdulkadir Yusuf gibi oyuncuları nasıl kazandı. Bunun teşvikini yapacaklarına, derin futbol işleri döndürüyorlar. Allah sportif başarı yerine, masa başı oyunlarla bir yerlere gelmeye çalışan ve buna alışmış en ufak bireyi Türk sporundan uzaklaştırsın…
Murat ALTUN

Hiç yorum yok