Murat Altun'un Kaleminden: KAHRAMAN MEDEL


İki takımda da son dakika sürprizi yaşandı. Derbilerin vazgeçilmezi Volkan Demirel yerine Kameni herkesi şaşırttı doğrusu. Bana göre Beşiktaş lehine bir durum Oğuzhan'ın olmayışı. Son zamanlarda performansı düşük ve derbilerde hiç sakin olamıyor. Tolgay bunu oyunuyla kanıtladı zaten. Pepe ve Talisca'nın yokluğunu aratmayacak bir kadro ile sahadaydı ev sahibi. Fenerbahçe rakibine göre daha düşük kalitede kadrosu olmasına rağmen derbi karnesine güveniyordu.

Beşiktaş belki de ilk defa kendi sahasındaki maça deplasmanda gibi başladı. Çok baskı yediler ve Fenerbahçe'nin planı yürürlüğe girdi. Başakşehir maçında da bu şekilde başlayıp sonuca ulaşmıştı. Erken gol sarı lacivertlileri umutlandırdı ama yarım saat geride kaldıktan sonra Beşiktaş oyunun üstünlüğü aldı ele. Bu arada Fernandao'nun golü ofsayt!

İlk yarı Cüneyt Çakır ve kurmayları sınıfta kaldı. Quaresma'ya yapılan net penaltıyı da es geçtiler. Fernandao'ya kırmızı kart çıkabilirdi. Olumsuzluklara rağmen Beşiktaş baskı yaratmayı başardı. Yan toptan çok deneme yaptılar ama bu oyunun santraforu Love değil Negredo! Uzun topları olumlu kullanıp Babel ile tutmaya başladılar ve dönen topları aldılar. Fenerbahçe fizik açıdan diriydi ama oyunu tutamadılar.

İkinci yarının başında Bayern maçında büyük eleştiri alan Vida teselli etmiştir taraftarını. İkinci yarı Fenerbahçe yoktu bu sefer. Ceza sahasına kapandılar. Beşiktaş'ın teknik oyuncuları değişik varyasyonlarla galibiyet golünü aradılar. Fenerbahçe yan toplara çok vurdurunca Negredo girdi. Vida'nın çıkması sürprizdi benim için. Takıma galibiyet istiyorum hissiyatı vermiştir. Aslında Aykut Kocaman'ın Alper hamlesi de iyiydi ama o da kazanma hissiyatı vermesi için Aatıf Valbuena yapmalıydı. Alper oyunu tutma hamlesi...

Quaresma müthiş iki gol attı diye herkes onu kahraman ilan edecek. Benim nezdimde kahraman Medel! Fabri'nin saçma sapan hatasında çizgiden öyle bir top çıkardı ki maçın en can alıcı hareketiydi. Fenerbahçe bu pozisyonda öne geçse, geri dönüşü zor olurdu! Beşiktaş bu galibiyetle yarışa tutundu. Fenerbahçe'nin yakaladığı hava bozuldu. Bu kadro ile maksimumu yapıyorlar zaten. Pepe ve Talisca'nın yokluğunu aramadılar. Hafta içi bu iki isim de dahil olacak ve kupada bir kez daha çarpışacaklar.

Unutmadan; Quaresma'nın ikinci golü çok önemli! İlk maçı 2-1 kaybetmişti Beşiktaş ve 3-1lik skorla ikili averajı da almış oldu.

Hiç yorum yok