LAUBALİLİĞİN SONU ( SİVASSPOR GALATASARAY )


Fatih Terim'in tercihleri hiç yerinde değildi. Orta sahaya Donk Tolga tercihini o bölge sert kalsın diye düşünmüş olabilir ama görüldüğü gibi hiç faydaları olmadı. İlk dakikalarda dört pasla ceza sahası çevresinde bitti ev sahibi oyuncuları. Sivasspor gayet motive ve özgüvenli başladı. Galatasaraylı oyuncularda Tudorlu deplasman zaafı sezdim. 

Zaten Muslera geç kalmadı. İddia ediyorum, ligin en güven vermeyen kalecisi şu an! Bu kadar saçma bir gol yenmez. Böylesine önem arz eden maçta yaptığı ciddiyetsizlik gerçekten akıl almaz bir durum. Topu ayağının dışıyla kontrol etmeye çalışıp kornere attığı yetmiyormuş gibi, yine çıkmadı yan topa yine kafa golü. Dünya rekoruna gidiyor...

Galatasaray takımında rakiplerinin puan kayıpları baskı yaratmış herhalde. Sivasspor normal futbolunu oynarken Galatasaray bildiğimiz futbolunu sahaya yansıtamadı. Çok fazla uzun top kullandılar ve buna işe yaramamasına rağmen devam ettiler. Gomis sürekli ofsayta düştü. Kaleye şut girişimi yok. Arzu yok arzu! Hissettirmiyor oyuncular. Sivassporlular tam tersi. O kadar rahat oynadılar ki karşılarında Galatasaray değil de hedefi olmayan bir takım varmış gibiydi. 

Kayserispor maçını onca eksikle kazanınca, Galatasaray deplasman oyununu bir şekilde oturtmuş demiştim ama bugün özellikle Muslera ve Denayer'in laubalilikleri sonu hazırladı resmen. Penaltı mı değil mi tartışılır da bir stoperin o şekilde hücumcuya müsaade etmesi, hakem kararından önce konuşulması gereken bir hata. 

Fatih Terim ne hikmetse geç müdahale etti. Müdahalelerin hepsinde de hata var! İkinci yarıya Tolga Donk ile devam etmesi, Yasin'i 70 dakika sahada tutması, o da takımına uydurdu kendini. İnatlardan vazgeçilmezse daha çok can yakar. Yasin evet, bazı maçlarda oyuna girip katkı yapmış olabilir. Lakin kesinlikle ilk on bir oyuncusu değil, olamaz! İkinci yarının başında değerlendiremediği pozisyon kırılma anlarından biri. Belhanda mesela, oyuna girdikten sonra skora isyan etti resmen. İddia ediyorum; doğru kadro ile çıkılsaydı, Galatasaray'ın puan kaybı sürpriz olurdu. Fatih Terim bugün hatalarını görmüştür. Son altı deplasmanda 5. mağlubiyuet! Kabul edilemez! Bir toplantı yapılır.

Osmanlıspor maçında orta sahanın önemine değinmiştim. Ndiaye ve Fernando aynı anda olmayınca takım çöktü tabi. Ne olursa olsun Donk Tolga olmamalıydı. Galatasaraylılar fırsat kaçırmış olabilir ama diğer yandan bakınca rakipleri kazanıp kendi yine kaybedebilirdi. O zaman daha karamsar düşünebilirlerdi. Yol uzun kayıplar olur ama bu oyunla olunca karamsarlık yaratıyor. Fatih Terim'in bir sözü var; kaybetse bile helal olsun dedirtecek bir takım! Bu mücadelede bu tariften eser yoktu. Fenerbahçe maçına kadar önünde güzel bir fikstür var sarı kırmızılıların bence bunu değerlendirirler. Bu maçtan çıkacak ders çok! Bazı oyuncuların ciddi şekilde kulağının çekilmesi lazım.

Hiç yorum yok