KALİTELER 'FARK' YARATTI ( GALATASARAY BURSASPOR )


Fatih Terim'e saygım var. Sonuçta 7/24 oyuncularla olan takıma antrenman yaptıran kendisi. Yalnız Linnes ısrarı kafamı karıştırıyor. Mariano gibi ligin en iyi beklerinden biri varken, Linnes'in oynaması bence doğru değil. Pazar günü oynanacak derbi öncesi mutlak üç puan için çıktı Galatasaray. Bursaspor kötü günler geçiriyor. Taraftarlar Bursa'da otobüsü durdurup 'beş yeyin ama formanın hakkını verin' diyerek uğurladı İstanbul'a. Beş yediler ama hiçbir şey oynamadılar! 

Aslında ilk on dakika Galatasaray pek kaleye yönelmedi. Sürekli yayın çevresinde hazırlık pası yaptılar. Yetenekli ayaklar çok önemli. Bir anda ortaya çıkabiliyorlar. Garry ve Gomis gibi. Çok kaliteli goller geldi bu ikiliden. Farkı yaratan kaliteli oyunculardı. Hele Garry Maşallah Gomis'e asist için programlanmış bir makine gibi. Attığı golde bitiricilik müthiş.

Galatasaray'ın iç sahada daha etkili ve daha coşkulu oynadığını gördük. Bursaspor'un aşırı defansif dizilişi etkilemiş olabilir. Bursasporlu oyuncuların yaptığı en büyük hata, defans bölgesinde topu ayaklarında tutmaları. Birinde golü yediler diğerinde on kişi kaldılar. Belhanda Gomis ve Rodrigues müthiş pres yaptı ve hataya zorlayıp başarılı oldular. Belhanda hep atılıyordu bu sefer attırdı. İstemeden de olsa Donk ve Eren'i sakatladı. 

Bursaspor gerçekten çok kötü bir oyun hatta oyun ne kelime, sahada yoklardı desem yeri. Taraftarlarının isteklerini yerine getirmediler anlayacağınız. Yusuf Erdoğan nasıl yedek kalır bunu hocaya sormak gerek. Beşiktaş maçında olağanüstü bir performans gösterip takımını sırtlamıştı. On bir başlamaması hata.

Yasin çok itici bir oyuncu. Sonradan oyuna girince illa gol yapması lazım zannediyor herhalde. Rodrigues'in karşı karşıya anını o kadar saçma şekilde bozdu ki tokadı hak eder cinsten. Galatasaray taraftarı için güzel bir akşam oldu lakin Bursa kümeye tezahüratını kendilerine yakıştıramadım. 

Gomis sonunda hat trick ile tanıştı sarı kırmızılı forma ile. Galatasaray çok rahat bir galibiyet alarak arkasına rahatça yaslandı derbiyi izlemek için. Feghouli son dakikalarda düştü oyundan, pas hataları yaptı ama ilk yarının kahramanıydı. Şimdi gözler hafta içi TM Akhisar ile yarı final mücadelesine çevrildi. Akhisar da formda. Konyaspor'u 3-0 mağlup ettiler aynı saatte başlayan maçta. Galatasaray'ın Fenerbahçe maçına kadar kayıpsız gideceğini düşünüyorum. O maç şampiyonluk yolunda hayati önem arz ediyor. 

Hiç yorum yok