İYİ ANTRENMAN OLDU ( BEŞİKTAŞ KARABÜKSPOR )


Bir an önce skoru bulup oyunu istediği gibi şekillendirme gayreti vardı Beşiktaş'ın. Karabükspor'un gücü seviyesi malum. Devre arasında dağıldılar tabiri caizse. Şenol Güneş'in stoperde tercihi çok enteresan. Elinde Vida, Tosic var ama ön libero Medel oynuyor orada. Kadroya baktığımızda bana göre Medel ne stoper ne de orta sahada as oyuncu. Saygı duyuyorum.

Beşiktaş'ın son zamanlarda sürekli işe yarayan denemesi, köşe vuruşundan ön direk organizasyonu. Planın en önemli parçası Gökhan Gönül. Yine aynı golü buldular. Rakipleri ya buna önlem alamıyor ya da bu durumu hiç tartışmıyor. Beşiktaş'ın top kaybı yaptığı anda geri kazanma süresi gayet iyiydi. Takım halinde çok yakın oynadılar. Teknik oyunculara sahip olmayan konuk takım, doğal olarak hemen kaptırdı topu.

Ortadan gelişen ataklarda nasıl tehlike yarattığını gördük Beşiktaş'ın ama Talisca'nın şık golünden sonra nedense yine ısı bölgesi kanatlara kaydı. Bazı takımların alışkanlıkları vardır. Tasvip edilen ve edilmeyen. Beşiktaş'ın da böyle bir huyu var. Çoğunluk kanat varyasyonu olur anlarım ama başlayınca göbekten oynamayı unutuyorlar.

İkinci yarıda öncesine göre daha iyi başladı Karabükspor ama o kadar kötü durumdalar ki ne oynadıklarını bile bilmiyorlar. Belki de şu an lige yakışmayan tek takım. Böyle değillerdi tabi. Sorumlularının peşi bırakılmamalı. Bir zamanlar İstanbul'un büyüklerini handikaplı yeniyordu bu takım! Hemde İstanbul'da!

Love attığı ilk golde ofsayt görünüyor. Bence artık o başlar ilk on birde. Son 20 dakika biraz saçmaladı siyah beyazlı oyuncular. Bir şey olacağı yokta pozisyon vermeye başladılar. Hele Adriano'nun yaptığı? Bence kırmızı kart! İstediğiniz kadar katılmayın! O harekete sarı kart çıkarmak saçmalık. Böyle hareketlere sarı kart verirseniz önüne geçemezsiniz!

Talisca müthiş bir silah! Serbest vuruş golü üst düzey. Dünyada topa en iyi vuran oyuncular arasında sayarım şu an! Bayern maçında ona çok ihtiyaç duyacağız. Sonuç olarak iyi bir antrenman maçı oldu. Önündeki fikstüre bakarsak bu son rahat maçıydı Beşiktaş'ın. Çok çok zor bir periyot var önlerinde. Beşiktaş fikstür kolaylığı istiyor ama ben katılmıyorum. Sadece Beşiktaş oynamıyor bu kadar maç. Zor maçların üst üste gelmesi tesadüf. Çoğu da kendi sahasında. Ayrıca, fikstürün sıkışık olmasının sebebi, yazın Rusya'da oynanacak Dünya kupası yüzünden. Beşiktaş yönetimi kendini düşünüyor ama bu takımdan kaç kişi o turnuvada oynayacak bunu unutmamalılar. Zor mu çok ama imkansız değil!

Hiç yorum yok