FORMA KAZANDI ( FENERBAHÇE ALANYASPOR )



Uzun zamandır Fenerbahçeli taraftarlar ilk defa kadroları görünce mutlu olmuştur herhalde. Sadece maç saatinde Volkan Demirel rahatsızlığı nedeniyle kadrodan çıkarıldı. Başakşehir galibiyeti tribünlere yansımış. Oradan galibiyet çıkmasaydı, ilgi biraz daha düşük olurdu.



Daha önce de birkaç sefer dile getirmiştim. Fenerbahçe kötü oynayıp maç kazanma konusunda çok şanslı. Mesela Gençlerbirliği maçında ilk yarıyı muazzam oynayıp 1-1 eşitlikle girmişti soyunma odasına. Bu sefer tam tersi kötü oynayıp 2-0 skorla girdiler içeriye.



Kameni ve Isla skorun oluşmasında ekstra efor sarf edenler. İzlemeyen ne alaka diyebilir. İkisi net üç tane gol pozisyonunda çok başarılı kurtarışlar yaptı Nijeryalı kaleci. Bunlardan biri gol olsa çok farklı bir hal alırdı mücadele. Isla ilk golde yoktan var etti Giuliano klas bitirdi. İkinci golün mimarı yan hakem zaten. Yarım metre ofsayta bayrak kaldırmadı… Terör gibiler. Bunu söylemek hiç hoşuma gitmiyor ama alıştırılıyoruz sanki. Her maç her hafta çok net hatalar yapılıyor…



Fenerbahçe tecrübesiyle buldu skoru. Hani forma aldı maçı derler ya o hesap. Hakem arkadaşları da unutmayalım. İki gol hediye ettiler! Alanyaspor kendi çapında çaba gösterdi ama saydığım pozisyonlar dışında varlık gösteremediler. Hakemle kazandı demiyorum. Bugün Fenerbahçe ofsayttan gol, hatalı penaltıyı kazanmasa bile galip gelirdi. Çünkü karşısındaki rakibinin canı yoktu.



Genelde Fenerbahçe istekliydi ama oyun kalitesi düşük ve zevk verdiklerini söyleyemem. Daha iyi maçlarını izledik. Alanyaspor kadro mimarisini hiç iyi yapamamış. Özetlemek gerekirse, her oyuncunun tekniği yüksek, fiziği zayıf. Bu özellikte oyuncu grubuyla caydırıcı takım savunması yapmak çok zor. Onlar zoru bile yapamıyor. O yüzden gelen gol ya da net pozisyon oldu.



Fenerbahçe için bu maç tek handikap Hasan Ali’nin cezalı duruma düşmesi. Acaba Aykut hoca çıkarabilir miydi? Sarı kart sınırında oyuncu, Alanyaspor bitik, bence alabilirdi. Yalnız Aykut Kocaman’ın hakkını vereyim. Oyunu hiç kanatlara yığmadı. Kötü savunmayı ortadan deldiler ve istediklerini aldılar.



Alanyaspor Osmanlı ve Karabükspor ile beraber net düşme adayı. Hiç ışık vermiyorlar. Hikmet hocanın işi sandığımızdan da zor. Fenerbahçe öyle ya da böyle derbi öncesi moralli gidiyor. Beşiktaş hafta içi Bayern ile boğuşacak. Lig hala alev alev yanıyor. Son haftaya kadar da böyle gidecek gibi.

Hiç yorum yok