FENERBAHÇE HADDİNİ BİLDİRDİ ( BAŞAKŞEHİR FENERBAHÇE )



İki takımın da eksiği çoktu ama ev sahibi Başakşehir geniş kadrosunu kullandı. Mossoro belirsizdi fakat asıl sürpriz grip olan Epureanu’nun olmaması. Aykut Kocaman kazanmak istediğini söylüyor ama skora katkı yapan Valbuena yedek, Aatıf sahada. Ne olursa olsun kazanan haklıdır! Kim derdi ki gün gelecek Başakşehir’in kadrosu Fenerbahçe’den daha üstün olacak diye. Ev sahibi şampiyonluğa oynamadan önce sarı lacivertlilere ters geliyordu. Lakin Fenerbahçe derbi psikolojisiyle bu maça hazırlandığı için umut vardı. Derbileri çok farklı oynadıkları aşikâr.



Başakşehir’in hiç iyi hazırlanmadığı, maç başında net ortaya çıktı. Akıl almaz şekilde ceza sahası içinde, altı pasta riskli paslar yapıp durdular. Guiliano biraz şanslı olsa ilk 20 dakika içinde bir gol bulabilirdi. Epureanu Attamah ikilisi ile pas yaparsın ama Chedjou ile denersen hatta ısrar edersen sonucuna katlanırsın.



Fenerbahçe’nin önde baskısı çok önemliydi. Çalıştıkları plan harfi harfine işledi. Ceza sahasının önüne en az 5 oyuncu ile hilal şeklinde yaklaşıp uzun oynamaya ittiler. Başakşehir ısrarla o bölgede sakin kalmayı tercih edince patlak verdi ve Fernandao tabelayı değiştirdi. Abdullah Avcı’nın Arda kumarı da tutmadı. Böylesine önemli bir maçta Napoleoni varken hazır olmayan adamı oynatırsan, organize olamazsın. Emre ve Mossoro’yu çok aradı ev sahibi. Sarı lacivertlilere ilk yarı nasıl olsun diye sorsalardı, belki lehlerine bu kadar iyi tarif edemezlerdi. Başakşehir belki de son iki sezonun en kötü 90 dakikasını oynadı! Ayakta kalmaya çalışan tek isim Adebayor’du.



Abdullah Avcı’ya acı bir ders verdi Fenerbahçe. Başakşehir kariyerinde hiç yapmadığı hataları yaptı. Aylardır ilk on bir çıkmayan iki oyuncu Chedjou ve Arda ile böylesine önem arz eden bir mücadeleye başlarsan, oyunu tartışılan ama önemli maçlarda iyi sonuçlar alan Fenerbahçe’ye karşı sahadan silinirsin. İkinci yarının başı, stoper çıkarıyor santrafor alıyor, orta sahasını stopere çekiyor, birkaç dakika sonra fark ikiye çıkıyor. Abdullah Avcı bugün kendinde değildi!



Maçın başından sonuna kadar çok doğru oynayan Fenerbahçe tebriği hak ediyor. Aykut Kocaman belki de ilk defa övgü almıştır taraftarından. Çünkü müthiş hazırlanmışlar. Orta sahayı tuttular, pas yaptırmadılar. Başakşehir zaten tuhaf bir havaya girmiş. Ben oldum, Barcelona’yım gibisinden bir görüntü verdiler. Saçma özgüven iki tane basit golle sonuçlandı kalesinde ve önemli bir detay var! Fenerbahçe ikili averajı da aldı! Lami cimi yapılmayacak bir 90 dakikayı geride bıraktılar.



Ben bugünden itibaren Başakşehir’in kötü sonuçlar almaya başlayacağını tahmin ediyorum. Çünkü belediye takımı haddini aşmış! Koskoca Fenerbahçe karşısında böyle lakayıt oynarsan fark yersin ki sarı lacivertli oyuncular beceriksizdi! Beş olurdu beş! Galatasaraylılar Arda gelmesin takımı bozar dedi ya Arda takıma girmeye başladığından beri Başakşehir beş puan kaybetti. İşte; Başakşehir’in taraftarı olsaydı, belki onlar da gerçeği görür, gelmemesi için tepki gösterirdi…

Hiç yorum yok