ÇOK BELLİ OLDU ( TRABZONSPOR BAŞAKŞEHİR )


Sonunda Rıza hoca... Sosa ve Yusuf aynı anda çıktı sahaya. Kaybeseceksen böyle kaybet. Haftanın maçına cesur ve iyi bir kadro ile çıktı bordo mavililer. Trabzonspor'un bu maçta en büyük kozu Arda Turan'dı. Tuhaf gelebilir ama gerçekten Başakşehir'i bozuyor! Mahmut ve Elia haricinde ideal isimlerle müdahaleye başladılar.

Maçın ilk düdüğü ile birlikte coşkulu bir Trabzonspor gördük. Özellikle Sosa Yusuf Abdülkadir üçlüsü, her an bir tehlike yaratacak hissini verdi izleyenlere. Çok iyi fırsatlar gelmesine rağmen kalitelerine yakışmayan vuruşlar yaptılar. Yalnız yirminci dakikadan sonra, özellikle Arda'nın sayılmayan golü ile birlikte hücum üstünlüğü konuk ekibe geçti. Bu da bize bordo mavililerin oyun içinde kopmalar yaşayabileceğinin sinyallerini verdi.

Golü ne zaman bulur dediğimiz Trabzonspor durdu, Başakşehir başladı. Gol için çok zorlamadılar. Gayet sakin şekilde paslarla yaklaşıp Visca Adebayor ortak yapımı gol ile bozdular eşitliği. Trabzonspor'da kopukluğun sebebini mevkilerde güven vermeyen oyunculara bağlıyorum. Farklı anlatmak gerekirse, oyuncular çabuk küsüyor. İstedikleri pas gelmeyince veya rakibe geçilince motivasyon kaybı yaşıyorlar. Bunu teknik heyetin aşması lazım. Mesela sağlam kafada Burak Yılmaz ilk yarının son dakikasındaki pozisyonu gol yapardı!

Maçın kalan dakikalarında ne izlediğimi inanın tam anlamadım. Hedefi amacı yokmuş gibi oynayan bir Trabzonspor. Burak Yılmaz kaleciyle karşı karşıya kalıyor, atıyor kendini, üzerine penaltı yok hareketi yapıyor. Trabzonspor bir eksik Başakşehir bir fazlaydı onun sayesinde. Bir şey ima etmek istemiyorum ama sanki gol atmamak için uğraştı. Kusura bakmayın; çok belli etti...

İkinci yarı sahada futbol değil tiyatro vardı. Birkaç oyuncu dışında formasına, camiasına saygısı olmayan kişiler taraftarları üzdü. Başakşehir'in övülecek yanı yoktu bu galibiyette. Hiç kasmadılar. Gerek yoktu zaten. Rıza hocaya kaybedersen böyle kaybet dedim ya sadece kadro için, sahada gördüklerimiz için değil!

Aslında büyük fırsattı ev sahibi için. Bu maçı kazansa, evinde bir sonraki maç yakalamaya çalıştığı Beşiktaş ile karşılaşacak belki de farklı bir motivasyon ile hazırlanacaklardı. Şu halde ilk dörde giremeyeceklerini tahmin etmek zor değil. Ne diyeyim; Allah Trabzonspor taraftarına sabır versin...

Hiç yorum yok