BİRDE SIFIR ( KONYASPOR BEŞİKTAŞ )



Haftalardır geliyor denilen zorlu fikstür’ün ilk ayağıydı Konyaspor deplasmanı. Bayern maçı öncesi rehavet yaratır mı düşünceleri vardı Beşiktaş taraftarında. Uyarılar yapıldı haberlerine rağmen Şenol hoca bazı as oyuncularını kızağa çekti. Bu da akılların Almanya deplasmanında olduğunu işaret ediyor.


Yalnız rotasyonun işe yaradığını söyleyebilirim. Özellikle Tolgay Oğuzhan yerine daha faydalı göründü. Beşiktaş maça kendi sahasında gibi başladı. Konyasporlu oyuncularda bir dağınıklık, stres gördüm. Top kalelerine yaklaştığında müthiş panik yaşayıp uzaklaştırmakta zorlandılar. Golü çağırıyordu zaten Beşiktaş. Yaşanan zaaf giderilmezse, top bir şekilde ağlarla buluşur. Şans Atiba’nın yanındaydı. Yardımcı çok iyi oynattı. Golden hemen sonra karşı karşıya Vagner Love hayal kırıklığı yaratacak bir vuruş yaptı. Belki kalan dakikalarda daha rahat olacaktı takımı bu golü atsa.

Mehmet Özdilek yanlış tercihler yaptığı gibi, sanki plan yapmamışçasına çıkmış maça. Baskı anında, top kendilerindeyken, hücum bölgesine hareketlenirken ne yaptığını bilen bir oyuncu yoktu! Fofana gibi bir çalımcı sprinter oyuncusu varken, çalım yeteneği ve sürati olmayan Mehdi Bourabia’yı Gökhan’ın karşısına koymanın ne amacı olabilir? Eto’o çok etkisiz kaldı. Kötü oynamasına rağmen Jahovic ile golü buldular ama Makedon oyuncunun faulünü iyi sezdi Alper Ulusoy. Bir de şu oyunu fazla durdurmasalar da biraz futbol seyretsek… Oyunun kontrolünü çok çabuk kaybetti.

Mehmet hoca hatasından döndü ikinci yarının başında. Fofana oyunu nasıl değiştirdi gördük. 60. dakikaya kadar siyah beyazlılar uyudu sanki. Oyunu kendi yarı sahalarında kabul ettiler. Beşiktaş golü nasıl çağırdıysa, aynı şekilde Konyaspor çağırdı ve buldu. Eşitlikten sonra maç başı hallerine döndü ev sahibi. Beşiktaş çok gol fırsatı tepti. Oyunun tansiyonundan olsa gerek, bazı pozisyonlarda becerikli oyuncular bile çerçeveyi bulamadı. Bayern maçına kaydı galiba akıllar…

Bu beraberlik Şenol hocaya da yazar. Vagner Love Vida değişikliği golü yedirdi. Sonra golü bulmak için orta saha ile hücum arasında köprü görevi üstlenen Tolgay’ı çıkardı… İkinci yarı oyun Konyaspor’a döndü ve bu sefer kırılma anında Pepe çıktı sahneye ve puanı getirdi takımına diyeyim. 

Ağır yaralı çıktılar. Bayern maçı öncesi moral kaybı olduğu gibi, üzerine Fenerbahçe derbisinde Pepe ve Talisca’dan faydalanamayacaklar. Yine Cuma yine puan kaybı. Gerçekten çok enteresan. Zorlu fikstürün ilk virajında kaza yaptı siyah beyazlılar.  Yalnız sahada bir hakem vardı; onun skandallarını size anlatmak için bu kadar daha yazmam lazım. İki takımı da doğradı, bakın bir taraf değil! Futbolun doğasını bırak, gördüğünü çalamayan ya da yanlış çalan bir arkadaş vardı ve bunlara katlanmaktan sıkıldık artık!

Hiç yorum yok