Bahar Çağlar Maçlara Çıkmadan Önce Neler Yaptığını Anlattı

Sporda Manşet Dergisi Türk Milli Basketbolcu Bahar Çağlar ile röportaj gerçekleştirdi. BOTAŞ forması giyen başarılı oyuncu sorularımıza yanıt verdi. 





Herkesin dillerden düşüremediği Bahar Çağlar kimdir? Bize biraz kendinizden bahseder misiniz?

 

8 Eylül 1988 İzmir doğumluyum. Şeker Mevhibe İlköğretim Okulu’nda ilköğretimime başladım. Basketbola başlama serüvenimin başladığı yerdir. Yıldız ve genç takımda İzmir Balçova belediyesinde forma giydim. Sonrasında liselerarası dünya şampiyonası için son yılımı İstanbul Oğuz Kaan kolejinde geçirdim. Üniversite yılımda da Adana Ceyhan Belediyespor’a transfer olup Çukurova Üniversitesi’nde eğitimime devam ettim. Ceyhan Belediyesi’nden sonra 9 yıl gururla formasını terlettiğim Galatasaray’a transfer oldum ve Türk basketbolu adına çok önemli kupaları ülkemize getirdik. Şu anda ise 9 yıllık çok özel serüvenden sonra Yakın Doğu Üniversitesi’ndeyim 2. yılımı yaşıyorum ve burada da çok önemli başarıları ülkemize getirdik.

 

Basketbola olan yeteneğinizi ne zaman fark ettiniz?

İlkokulda 4. sınıftaydım ve basketbol seçmeleri vardı. O günden sonra kendimi her gün basketbol oynarken buldum. J

 

Birlikte oynamaktan keyif aldığınız sporcu var mı?

Nevri ablayla oynamak çok büyük rahatlık ve keyif diyebilirim. Şu andaki takım arkadaşım olan Courtney ile de oynamak keyifli.

 

Türk kadın basketbolunun anahtar isimlerinden olmak nasıl bir duygu?

Öncelikle bu düşünceleriniz için teşekkür ediyorum. Sahada her zaman elimden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyorum. Bazı maçlar oluyor bazı maçlar olmuyor. Bunlar sporda yaşanan durumlar ama sahaya adim attığımda formamı en iyi şekilde temsil etmek için çabalıyorum. Eğer bunu başarabiliyorsam hedeflerime ulaşabiliyorumdur.

 

Basketbol dışında hayatınızda vazgeçilmez olan şeyler nelerdir?

Ailem tabi ki. Aileme çok bağlıyımdır. 1 ağabeyim var çok iyi anlaşıp vakit geçirebildiğim. Aile bağlarımızın bu kadar kuvvetli olması çok özel bir şans. Bir de köpeğim Juliet var tabi ki ;) Ve doğup büyüdüğüm yer olan İzmir aşığıyımdır.

 

Uzun süre formasını terlettiğiniz Galatasaray sizin için ne ifade ediyor?

Galatasaray benim için çok ayrı bir duygu. Bulunduğum 9 yıl boyunca yaşadığımız şampiyonlukların başarıların her zaman çok ayrı bir yeri var. Şu anda bile hatırladığımda duygulanıyorum. Çok güzel bir aile olduk. Sarı kırmızının benim için yeri hep farklıdır.

 

 

“MAÇA ÇIKMADAN ÖNCE ABİM CEYA ANNEMLE KONUŞURUM”

 

 

Maç esnasında unutamayacağınız bir olay yaşadınız mı?

En yakın zamandan örnek vereyim; bu seneki Play-off son maçında son saniyede karşı takımın faul kaçırıp hepimizin şampiyonluk sevincini unutamıyorum :)

 

Maçlara çıkmadan uyguladığınız bir konsantre yöntemi var mı?

Bazı totemlerim var evet saçma belki ama :) Mesela maçta giydiğim çorabım veya dizliğim taytım hep ayrıdır. Ve genelde maça çıkmadan önce abim veya annemle konuşurum.

 

Sizce Türkiye’de kadın basketboluna gereken önem veriliyor mu?

Şu anda eskiye göre daha iyi deniyor olsa bile. Ben hala yeteri kadar değer verilmediğini düşünüyorum. Ülkemizde çok güzel başarılar elde ediliyor ve çoğu insanların bunlardan haberi olmuyor ne yazık ki..

 

Basketbola yönelmek isteyen hemcinslerinize önerileriniz nelerdir?

Ben kendi adıma gerek sosyal medyadan gerek gelip bana danıştıklarında fikirlerimi her zaman iletiyorum. Ufacık bir katkım olursa ne mutlu bana. Asla istediklerinden vazgeçmesinler ve hedefleri için her zaman çalışsınlar diyebilirim.

 

Ve son olarak Sporda Manşet dergisini takip ediyor musunuz görüş ve önerileriniz neler?

Evet takip etme fırsatım oldu ve başarılı buluyorum.


Hiç yorum yok