ARTIDAN EKSİYE ( GENÇLERBİRLİĞİ TRABZONSPOR )


Rıza hocam Allah aşkına Bero formayı hak edecek ne yaptı? Bize Sosa önü Yusuf'u izletmeyeceksin herhalde. Sosa Beşiktaş'ta Oğuzhan ile arkalı önlü oynuyordu ve siyah beyazlılar en iyi futbolunu o sezon sergiliyordu. Hâlâ özleniyor o günler. Yazılarıma bu şekilde başlama alışkanlığım yoktur ama bu içimde hep ukte. Bir kere denese vazgeçemeyecek zaten... Hadi bunu yapmadın bari Castillo oynasa. İnanın Bero tercihi haksızlık! 

Karşılıklı önemli pozisyonlar seyrettik hemen maçın başında. Gol vuruşlarında becerikli olamadıkları için karşılaşmanın geri kalanına zevk katacak skorlar oluşmadı. Sezon başından beri hazır olmasını beklediğimiz Sosa şiir yazmaya başladı. Kusura bakmasın, geç kaldı yani! Ligin üçte ikisi bitti neredeyse. 

Oyun düzenine bakınca, iki takım da orta alan bende kalsın düşüncesi ile hazırlanmış. Bu orta sıralara oynayan ekiplerin stratejisi! O yüzden Rıza hocaya sitemim. Üst sıralara oynayan takımların orta sahası böyle planlanmaz! Rıza hoca artık ben şampiyonluğa oynayan bir teknik adamım sonuçları için çaba harcamalı. 

Rodallega özellikle ilk yarıda iyi fırsatlar yakaladı ama oldukça kötü kullandı. Eski takımında bunları yazardı. Burada baskı fazla tabi. Geçtiğimiz hafta Rıza hoca Burak olsa bazı pozisyonlar gol olur demişti. Öğrencisine taş attı sanırım. Beto'nun şaka gibi performansı vardı yalnız. Burada golü bulamayan oyuncularına taş atmasını doğru bulmadım. 

Trabzonspor'da kalitesi yetmeyen çok oyuncu var. Burak Yılmaz'ı aradılar hücum bölgesinde. İkinci yarıda oyunun mutlak hakimi Gençlerbirliği oldu. Neden mi? Çünkü sahada kazanmaya odaklanmış, büyük takım reaksiyonu veren bir ekip yoktu! Gol lazım, Rodallega çıkıyor, Ndoye giriyor!? Belki taraftara göre gol lazımdır Rıza hocaya göre değil.

Penaltı pozisyonuna inanmadım. Çok basit çaldı. Penaltıdan daha vahim durum, Sosa varken Uğur'un penaltı kullanması... Kaç tane penaltı golü attığı beni ilgilendirmiyor! Penaltı gol olsa yine aynı yorumu yapardım! 

Bana kalırsa ev sahibi galibiyete daha yakın taraftı. Trabzonspor taraftarına da bir kelam; dakika 75 durum 0-0 neden olumsuz tezahürat? Maç bitimi yapılsa hiç itirazım olmaz. Tabii ki 50. yılında puanları bir bir toplamak değildi hayaliniz ama göz göre göre de zarar vermemelisiniz.

Rıza hoca ne kadar iyi başladıysa o kadar kötüye gidiyor. Tamam, yenemiyorsan yenilmeyeceksin ama her maçta galibiyet fırsatını kaçırmak taraftarda sabır bırakmadı. Sadece hocada suç aramayın! Oyuncularda da gerekli özveri yok! Taraftar suçlu arayacaksa sadece hocaya yüklenmesin. Görünüşe göre kalan maçlarda en iyi Avrupa ligine kalma mücadelesi sergileyecek bordo mavililer.

Hiç yorum yok