Ahmet Aras: Çürük bir düzen




Ahmet Aras kimdir bize biraz kendinizden bahseder misiniz ?
1987 Mardin doğumluyum.7 çocuklu bir ailenin son ferdiyim.1992 de İzmir’in Çeşme ilçesine taşındık. Babam emekli greyder operatörü annem ev hanımı. Tam olarak sorunun cevabı olmasa da özgürlüğüne düşkün, saygılı, tutkulu ve hayalperest olarak diye tanımlayabiliriz.


Futbolun hayatınızdaki konumu nedir?

5 yaşında bambaşka bit yere gelmiştim ve kendimi ifade etmenin en etkili yoluydu futbol. Evrensel bir dil gibi. Beni ben yapan en büyük etkenlerden biri olduğu için hayatımdaki yeri rahatlıkla çok büyük diyebilirim.


Futbolun en önemli temaları sizce neler ?
Bence futbolda en önemli tema evrensel, basit ve göreceli olması. Kimine göre siyah olan diğerine beyaz. Kişiselleştirirsek benim için gol atmak. Sevdiklerine sarılmak gibi...


Sizce Türkiye liglerinde yerli oyunculara yeterince şans veriliyor mu?

Yeterince değil neredeyse hiç şans verilmiyor. Olan oyuncular belli. Yeni oyunculara da çok az geliyor şans. Türk futbolculara tahammüllümüz yok maalesef.

Türkiye liglerindeki yabancı kontenjanı hakkındaki görüşleriniz neler?

Kendi ülkemizde yabancı statüsündeyiz. Özellikle Süper Ligde yerli oyuncusu gitgide azalıyor. Çünkü sistem yok etme kurulu bir sistem. Olan oyuncuları da harcıyor. Bu anlamda Altınordu takımının meydan okumasını taktir etmemiz gerekir. Hiçbir yabancı olmadan tamamen Türk gencecik futbolcularla yarışın içindeler. Bu yürek ister. Ülke futbolumuzun değerlerini arttıran, üreten, eğitim veren bu gibi takımları arttırmalıyız. Çünkü çözüm üretiyorlar.


Kendinizi istenilen seviyede mi görüyorsunuz ?

Ben hiçbir zaman "oldum" mantığında olmadım olmakta istemem. Sürekli kendinizi geliştirmelisiniz hayatınızın her anlamında. Gelişim bittiğinde sizin de bittiğiniz anın habercisidir bana göre.

Mevkiiniz dışında oynamak istediğiniz bir yer var mı ?

Forvet arkası çünkü topla daha rahat buluşma şansım oluyor.


Futbol hayatınıza yurt dışında devam etmek ister miydiniz ?

Kesinlikle isterdim farklı kültürler farklı yaşamlar görmek. Ufkunuzu, dünyaya bakışınızı olumlu değiştirir diye düşünüyorum. Ülkemi temsil etme duygusu paha biçilmez olurdu.


En unutulmaz maçınız ?

Fethiyespor’la -Fenerbahçe’ye karşı yaptığımız kupa maçı. Ersun Yanal’lı Fenerbahçe o zamana kadar kendi evinde hiç yenilmemişti yanılmıyorsam 1 sezon önce en son Sivas maçında yenilmişlerdi. Biz ise 1 alt ligde kendi evimizde galibiyetimiz yoktu :) neredeyse son sıradaydık. 2-1 yendik ve kupadan eledik. Paha biçilmez bir duygu. Fenerbahçe o maçtan sonra sezon sonuna kadar kendi evinde yenilmedi.

Sizce Türk Futbolundaki eksiklikler neler ?

Üretici değil hazırdan yiyor. Tüketimi yüksek. Çürük bir düzen.


Futbol dışında özel bir yeteneğiniz var mı ?

Plaj voleybolu, masa tenisi ve yüzmeyi seviyorum. Sanırım bunlarda da yetenekliyim diyebilirim.


Elazığspor olarak bu sezonki hedefleriniz neler?

Tabi ki her 1.lig takımının rüyalarını süsleyen Süper Lig hedefimiz.


Saha dışındaki vaktinizi nasıl değerlendiriyorsunuz ?

Yazın ailemle ve arkadaşlarımla kışında genelde takım arkadaşlarımla. Evde vakit geçirmeyi seviyorum. Belgesel ve spor kanallarını seyrediyorum. Kitap okuyorum. Bir de oyun konsolları ile zaman geçiyorum.


Sporda Manşet dergisini takip ediyor musunuz görüş ve önerileriniz neler ?

Açık konuşmak gerekirse takip etmiyordum ama bundan sonra takip edeceğim. Röportaj için teşekkürler. Emeğinize sağlık.




Ahmet Aras' a içten cevapları içen teşekkür eder faal futbol hayatında başarılar dilerim.


Röportaj: Naz KURAN




Hiç yorum yok