KAZA DİYEMEZSİN ( SİVASSPOR BEŞİKTAŞ )


Şenol Güneş ileri uç orta alanda sürekli rotasyon yapıyor. Son iki maçtır Tolgay Oğuzhan Cenk üçlüsü yerine, Medel, Talisca ve Negredo oynuyor. Aslında en başta Quaresma Lens denemesi beklerdim. Bireyselliği bazen zarar veriyor. Yenilen golde ikramı da ortada.

İlk yirmi dakika Sivasspor takım savunmasına bakınca dört gol yerler diye düşünüyordum açıkçası. Ziya köşe vuruşunda çizgiden çok kritik toplar çıkarsa da penaltı pozisyonundan önce rahat durumda fantezi denemesi yaktı başını. Penaltı penaltı mı? Hakemi çok suçlamıyorum bu pozisyonda. Hızlı izleyince penaltı gibi! Gibi dedim değil çünkü! Burak Yılmaz böyle düşünce penaltı olmuyor bu oluyorsa eyyamcılık var demektir! Bir de şu var; o düşüşe penaltı verince, oyuncu bunlara çalıyor deyip hep atıyor kendini. Birkaç kere Talisca ve Quaresma attı böyle devam ettirdi Cüneyt Çakır. O zaman penaltıyı niye verdi!? Maalesef hakemler iflah olmuyor...

Eşitlik golünden sonra Beşiktaş rüzgarı kesti. İlk yarının sonuna kadar tabela yine değişebilirdi. Beşiktaş'ın arayışlarını son zamanların formda kalecisi Tolgahan önledi. Sivasspor'un da tehlikeli atakları vardı ofsayta takılan ama tekrarını vermedi yayıncı kuruluş...

Beşiktaş ezici üstünlükle oynasa da Sivasspor'un kapalı savunması karşısında yine aynı denemeyi yaptılar sürekli, yandan orta. Talisca da kayboluyor oyundan. Gidip yaklaşmıyor arkadaşlarına. Yavaş oynuyorlar! Kapalı savunmayı pasla açamayacaklarını anlamadılar hala. Kaç tane köşe vuruşu kullandılar, olmuyorsa zorlamayacaksın. Farklı arayışlara gireceksin. Madem bu kadar orta yapıyorsun, Negredo niye çıktı? Beşiktaş'ın hali çelişki dolu.

Sivasspor kazanmış olabilir ama iki pas yapamıyorlardı son on dakikaya kadar. Beşiktaşlı oyuncuların aklına kötü bir düşünce yerleşmiş. Kapanan takımlara karşı yılıyorlar sanki. Kapalı savunmaya karşı futbola küsüyorlar. Sürekli dile getirmeleri de tesadüf değil! Zirve yarışında kötü bir yara daha aldı siyah beyazlılar. Bu kadar kötü oynayan takımdan puan alamamaları ciddi bir durum. Kaza diyemezsiniz çünkü kaçıncı kez benzer mücadeleden galip ayrılamadı Beşiktaş. Devre arasına böyle girmek daha da can sıkmıştır.

Hiç yorum yok