CANI İSTEMEDİ ( KARABÜKSPOR TRABZONSPOR )


Ev sahibi geçtiğimiz hafta Levent Açıkgöz ile birlikte, Kadıköy deplasmanında beklenmedik bir direnç göstermişti. Bugün aynı direnci gösterdiklerini söyleyebilirim Trabzonspor karşısında. Gol bulacak bir izlenim sergilemiyorlar ama oyunun mücadele tarafları tatmin edici.

Trabzonsporlu oyuncuları gergin gördüm. Rakibinin sertliğinden kaynaklı olsa gerek. Yaratıcılık konusunda çok başarılı olduklarını söyleyemem ama Abdülkadir çok istekliydi. Yalnız denge ve zamanlama problemi var. Topu ayağından çok açıyor bazen ve koşarken her seferinde düşecek gibi oluyor. Fizik yüklemesini yapmalı genç oyuncu. Yaptığı asist muazzamdı. Burak Yılmaz da gol için çırpınan diğer isimdi. Diğerleri? Hayalet! Olcay'ı Galatasaray maçından sonra hiç oynatmazdım ben olsam. Sahaya rakibiyle dalaşmaya çıkıyor sanki. Fazla bile kaldı sahada ama yerine Ndoye da yanlış tercihti. Sosa girdikten sonra fena değildi. Belki Rıza hoca keşke demiştir durumu gördükten sonra.

Ev sahibinde Poko şov yaptı adeta. Top ayağına her geldiğinde sorumluluk aldı, tehlike yarattı, pozisyon hazırladı. Yetenekli ayaklar olmayınca hepsini harcadılar tabi. İlk yarı ortadaydı maç ama ikinci yarı Trabzonspor takım olarak yoktu sahada. Bundan önceki iki deplasmanda farklı kazansalar da futbollarını geliştirmeleri gerektiğini söylemiştim. Bugün puanı hak edecek bir oyun ortaya koyamadı bordo mavililer. Yenilen golde büyük savunma zaafı var. Kaleci Onur dahil!

Zorla söyletiyorlar; illa ki hakem dedirtecekler... Maçın başından sonuna kadar Karabükspor aleyhine elinden geleni yaptı Halil Umut Meler. Yahu 8 puanı var garibim Karabükspor'un. Ne istiyorsunuz onlardan? Puansız ayrılmaları için uğraştı ama girmedi o top! İzleyenler net şekilde görmüştür; faul, sarı kart anları ve Burak Yılmaz'ın golü. Bırakın hak eden kazansın. Ne amaçlıyorlar, neden bu kadar kasti yapıyorlar? Trabzonsporlular kızmasın, geçen hafta tam tersi kendilerine yapıldı, iki net penaltıları verilmedi. Hoşunuza gitmediyse, bugünki hakem hatalarını kabul etmelisiniz.

Karabükspor ligde kalma adına iki puan kaybetti. Oynanan oyuna bakınca doğru yorum bu olur. Son dakikada aslında yaşanmaması gereken bir serbest vuruş izledik. Maçın bitmesi gerekirken serbest vuruş şansı da verdi hakem. Topun canı filelerle buluşmak istemedi. Gol olsaydı haksızlık olurdu zaten...

Hiç yorum yok