BEREKETİYLE GELDİ ( GALATASARAY GÖZTEPE )


Galatasaraylılar bu maça sanki ilk defa tribüne geliyormuş gibi mutlu geldi. Fatih Terim’e kavuştular. Bir tweetle Türkiye rekoru kırdı İmparator. O kadar etkileşim aldı, yani o kadar özlemişler. Maçın başlama düdüğünü heyecanla beklediler fakat, oyuncuların yüzünde ilginç bir ifade gördüm. Paranoyak diyebilirsiniz, gerçekten yüzleri asıktı. Bir tek bana mı tuhaf geldi bilmiyorum.

Göztepe ligin flaş takımlarından. Çok pozitif başladılar. Pas yapabildiler, üçüncü bölgede ilk dakikadan itibaren görünmeye ve gol aramaya başladılar. Göztepe’nin oyununu gölgelemek istemem ama hakem forması giydirdikleri Yaşar Kemal Uğurlu isimli kişi, futbola darbe yapıyor resmen. Beden dili o kadar kötü ki iyi geçinilmesi mümkün değil! Fernando’ya vermediği direkt kırmızıyı da es geçmeyeyim. Maicon’a verdiği saçma sarı kartla cezalı duruma düşürdü, Yasin’in net penaltısını es geçti… Saydırıyorlar! İlla ki skora etki edecekler! Gerçekten Yaşar Kemal Uğurlu en kötü hakem olabilir. Sadece bu maç üzerinden demiyorum.

Göztepe’nin kazandığı penaltı tartışılır. Tam takım görüntüsü veren konuk takımdı ama ben Galatasaraylı oyuncularda kopukluk gördüm. Rodrigues Gomis ortak yapımı müthiş bir gol attılar. Lakin üç metreden Gomis’in topu Beto’ya nişanlaması, konsantre eksikliğinin göstergesi. Sürekli ofsaytta beklemesi de öyle. Fizik olarak kesinlikle Göztepe daha iyiydi. Galatasaraylı oyuncularda iletişim yönünden de sıkıntı vardı. Göztepe gibi takım olarak hareket etmekte zorlandılar ilk yarıda. Defansta da hücumda da. Takımın en iyisi Rodrigues’in sakatlığı olumsuz gelişme olarak yansıdı.

Fatih terim etkisi. Bunu uzun zamandır yazmamıştım. İkinci yarı bambaşka bir Galatasaray vardı sahada. Golü çağrıştıran bir istek vardı. Çok geçmeden maçın iyilerinden Feghouli’nin müthiş ortasına aynı güzellikle yükselen Yasin galibiyetin fitilini ateşledi. Ardından Maicon çıktı sahneye ama ne çıkış. Serbest vuruştan örümcek ağlarını aldı resmen. Kariyerinde böyle golleri var. Bir nebze yer değiştirdi takımlar. İlk yarı kötü Galatasaray iyi Göztepe idi. İkinci yarı Galatasaray çok iyi Göztepe kötüydü. O yüzden iki fark oluştu. Bu atmosferde maça tutunmak kolay değil. Hakeme rağmen müthiş maç oldu. Hakem izin verse, maç bittikten sonra tekrar izlenecek kıvamda diyebilirim.

Göztepe taraftarının mutsuz olduğunu hiç zannetmiyorum. Müthiş mücadele ettiler. Maicon’un golüne kadar ortaklardı maça. Yine olabilirlerdi. Umarım bu pozitif futbolları hiç gerilemez. Galatasaray’a gelince; Fatih Terim bereketiyle geldi. Fenerbahçe, Beşiktaş, Trabzonspor, Kayserispor’un puan kaybettiği haftada, Göztepe’yi geriye düştüğü maçta mağlup ederek piyango gibi bir hafta yaşadılar. Kendi üç puanının üzerine kayıpları ekleyince bayağı karlı çıkıyor. Tabi Başakşehir için de geçerli.

Devre arasında kesinlikle Mariano kadar iyi bir sol bek lazım! Artı bazı futbolcuların kulağını çeker Fatih Terim! Özellikle Belhanda! Yapılan yatırımın hakkını vermesi lazım artık. Başka transferler de olacağını tahmin ediyorum. İkinci yarı belki de 35 puan toplayamayacaklar! O kadar zor bir lig. Belki de 70 puanın altında kalacak şampiyonluk. Bu maçı kazasız atlatmaları önemliydi. Devre arasında Fatih Terim’i daha iyi tanır oyuncular. 

Hiç yorum yok