AZ ATTILAR ( BEŞİKTAŞ GALATASARAY )


Tudor şaşırttı ama ben yadırgamadım Denayer tercihini. Linnes bire birde çok zaaflı biri. Denayer'in markajı ondan daha iyi diye tercih etti Hırvat teknik adam. Quaresma karşısında kendini kanıtladı. Şenol Güneş Talisca'yı keserek beni daha çok şaşırttı. Çünkü daha tehditkar biri ve iç sahada cesur davranabilirdi. Tartışılan bir lig performansı olduğu da aşikar. Maç öncesi ne olacağını kestirmek zordu.

İki takım da futbol oynamaya çıkmış. Bu sevindirici. Tudor Beşiktaş deplasmanında nasıl oynaması gerekiyorsa öyle hazırlanmış. Yalnız Karabükspor'un başındayış gibi hazırlamış takımı. İlk saniyelerde Cenk o golü atsa tüm plan değişecekti. Bir anda gelişti pozisyon beklemiyordu.

İlk yarı ortada bir maç görünüyordu ama Galatasaray'ın sonunu Muslera hazırladı. Zaten sezon başından beri eleştiriliyor. Bu hata zirve oldu onun adına. Böylesine önemli bir maçta o hata hiç yakışmadı kariyerine. Taffarel gittiğinden beri hiç iyi olamadı. Ciddi ciddi sorgulanmalı...

Bu gol Beşiktaş'ı havaya sokan bir andı. Müthiş oynadılar. Galatasaray ikinci yarı sahadan silindi. Neden silindi? En fazla bir farkla geri  düştün neden bu kadar dağıldılar anlam veremedim. İnanın az attı siyah beyazlılar. Galatasaray demek ki bu maçlara küçük takım zihniyetiyle hazırlanıyor. Yoksa her önemli maçta bu kadar silik, mahkum, düşük motive ve kimsenin yemediği golleri, yapmadığı hataları yapıyorlarsa, teknik taktik zaafıdır. Yönetilmiyor Galatasaray, idare ediliyor! Müstehak inanın; üç kupalı Hamza Hamzaoğlu'nu el birliğiyle yediler. Buyrun Mustafa Denizli, Reikerink, Tudor hiç bağırmayın, sizin eseriniz!

Tarihi farkı kaçırmasına rağmen üç gollü net galibiyet ile zirveye tutundu Beşiktaş. Şans yanlarındaydı ama şansı yaratmak için çaba gösterdiler sonuçta. Tudor bu saatten sonra tutunamaz! Fatih Terim boştayken beklenen her dakika zarar. Bu skorların özrünü dileyemezsiniz. Muslera da yediği golün özrünü dileyemez!

Bu maç 1-0 bitseydi çok hakem konuşulurdu ama Beşiktaş Fırat Aydınus'u kurtardı. İkinci yarı oynadığı futbolla spekülasyona izin vermedi.

Hiç yorum yok