HAYDİ HAYIRLISI ( BEŞİKTAŞ PORTO )


Tarihi maça liderliği garantilemek için çıktık. Porto İstanbul’a ilk maçta oynayan Aboubakar’ın partneri Marega, onların yedeği Tiquinho ve orta saha Otavio’dan mahrum geldi. Şenol Güneş’in dediği gibi, karşı atağa iyi çıkan bir takım. Orta alanda Atiba ve beklerimiz Adriano ve Gökhan’a çok iş düşüyordu bu akşam. Akhisar maçında bugünü düşünerek rotasyon yapmıştı tecrübeli hoca ve iki puan kaybı olmuştu.

SAHADA YOKTU AMA

İstediğimiz gibi hırslı ve istekli başladık aslında. Taraftar da rakibi bozmak için görevine iyi başladı. Yalnız temsilcimizde stres belirtileri gördüm. Pas hataları rakibi oyuna soktu. Özellikle Brahimi ne kadar efektif ve özel bir oyuncu olduğunu kanıtladı. Resmen takımının hücum botu oldu. İlk 20 dakikadan sonra maalesef rakibimiz aldı üstünlüğü eline. Sadece Quaresma’nın ortaları ile etkili olmaya çalıştık. 

Kalemizde önemli tehlike yaşamadan geri düşmek kötü oldu tabi. Yaptıkları çalışılmış organizasyon ileri dakikalar için tedirgin etti beni. İlk maçtaki tutuk görüntülerini görmek isterdim. Talisca yoktu sahada. Kendisinden beklenilen topla koşular öldürücü şutlar göremedik, Babel’in yaptığı gibi. Yine de Cenk’in muazzam işler yapıp süper asisti durgun Talisca’yı hatırlattı bize. Cenk 50 milyon Euro diye bir espri var ya o tam manası aslında. Komple santrafor. En azından bu yarıyı geride kapatmadık. Eğer Şenol Güneş kaybetmemek için çıksaydı, Atiba Medel ikilisini görürdük orta sahada. Kendi futbolunu oynamak için çıkmasını takdir ettim.

İSTEDİĞİMİZİ ALDIK

Ne güzel başladık ikinci yarıya ama. Başını döndürdük Porto’nun. Babel’in direkten dönen topu emeğe yazık. Çekiyor sağa doğru çekiyor ve müthiş plase. Sol yıllarda kimsede görmediğim bir özellik. İzlemesi çok keyifli ama. O kadar övdük hala övüyoruz ama Cenk neden bu agresiflik? Bir sürü gözlemci gelmiş izlemeye, bu görüntüyü vermeseydi keşke. Eksi yazarlar çünkü. Üzerine bu davranış Beşiktaş’ın rüzgârını dindirdi…

Buradan Ricardo’ya selam olsun. Olmadık bir pozisyonda bizim için mükemmel bir vuruş yaptı. Şahane futbolumuzun üzerine bu gol adaletsizlikten öte bir şey olurdu. Çünkü ikinci yarı izlediğimiz Beşiktaş’ın galip gelmesi lazımdı ama olsun, istediğimiz puanı aldık. İnşallah Tosic küsmemiştir. Biraz sırıttı bugün ve şaşırdım. Gerçekten tahmin edilenden daha üst düzey bir performans gösteriyor stoperde.

Bu da oldu. Bir Türk takımı, şampiyonlar ligi son maçı öncesi, bırakın gruptan çıkmayı liderliği garantiledi. Tebrikler çocuklar. İşin diğer sevindirici tarafı, namağlup ve bütün maçlarda daha iyi performans gösteren takım bizdik. Şenol Güneş gerçekten harika bir çalıştırıcı. Üzerine koyarak ilerliyorlar. Hani demiştik ya bu grupta birinci de olabiliriz sonuncu da. Birinci olduk çok şükür. Şimdi ikinci kim olur da muhtemel rakibimiz olacak gözüyle son maçları bekleyeceğiz. Haydi hayırlısı kara kartal!   

Hiç yorum yok