DİREKLER BÖYLE İSTEDİ ( Y. MALATYASPOR BEŞİKTAŞ )


Şampiyonlar liginde gruptaki son maçını formaliteye çeviren Beşiktaş, eksikler dışında hemen hemen ideal kadrosu ile çıktı maça. Yani kullanabileceği as oyuncuların hepsi sahaya çıktı. Lakin Tosic ve Medel’in cezalı olduğu bir ortamda, Pepe de şok etkisi yarattı. Bırakın resmi maçı, belki antrenmanda bile Necip Mitrovic yan yana denenmemiştir. İlginç bir hal aldı savunma durumu.

HAKEMLER TEMPOYU ÖLDÜRÜYOR!

Henüz ilk on dakikada savunma zaafı çıktı ortaya. Bomboş kafa vuruşunun gol olmasını direk engelledi. Dikkatimi çeken Talisca oldu aslında. İnanın ilk 15 dakika çift sarı karttan ihraç edilse kimse bir itiraz edemezdi! Tekme, dirsek izahı yok! Bizim ligde hakemler aman bana dokunmasınlar idare edeyim mantığında olduğu için böylesine doğru kararlara imza atamıyorlar…

Yeni Malatyaspor çok iyi hazırlanmış maça. Bir ara oyunu Beşiktaş yarı sahasında oynamayı kabullendirdiler. Önemli gol girişimleri de oldu ama bir kontrolsüz güç vardı doğrusu. Ya aşırı konsantre ya da konsantrasyon eksikliği. Topa baskı konusunda agresiflikleri son derece faydalıydı.

İnanın takımlarımız çok kaliteli ama hakemlerimiz düdüğü o kadar çok kullanıyor ki oyuncuların dikkati kayboluyor. Galiba avantaj kuralı ne, nasıl bilmiyorlar. Hâlbuki hafta içi müthiş bir hakem gördük İstanbul’da. Lahoz’dan sonra Bülent Yıldırım Ferrari Tofaş misali. Direkten dönen top sonrası pozisyon dahi izleyemedik. Beşiktaş takımında hemen hemen her maç görünen durum; kapanan savunmayı açamamak. Oyuncuların çoğu kayboluyor. Mesela ilk yarı boyunca Quaresma dışında sorumluluk alan kimse yoktu. Sürekli sağ kanattan ortalar denedi ama bir tanesine bile siyah beyazlılar hamle yapamadı.

ÇOK ARARLAR

Boutaip rahat pozisyonda hangisini atacaksın golü kaçırdı resmen. İkinci yarının ilk on dakikasında iki net pozisyon verdi Beşiktaş. Stoper bu oyunda ne kadar kıymetli gösterdi bu maç. Son yarım saate girilirken siyah beyazlıların kaleyi bulan şutu yoktu.

Necip'te sakatlanınca süper ligde ilk dakikalarını oynamak nasip oldu Fatih Aksoy'a. Son dakikada tehlikeli bir pozisyonu da önledi. Bu maçın sonucunu direkler tayin etti. Negredo Alanyaspor maçında olduğu gibi neredeyse ipten alıyordu  takımını. Malatyaspor doğal olarak puanı garantilemek için ve siyah beyazlıların etkili ayaklarına fırsat vermemek adına etten duvar ördüler. Bu anlamda başarılı oldular diyebiliriz.

Beşiktaş ikişer ikişer bırakıyor puanları. Şampiyonlar ligi eyvallah ama ligde bu puanları çok arayacaklar. İçerde dışarıda fark etmeksizin rakiplerine çare üretemiyorlar. Puan alan takımların hakkını yemek gibi olmasın. Müthiş mücadele ediyor herkes. Beşiktaş'ın şampiyonluk hedefi ve kalitesi bakımından bu yorumu yapıyorum. Derbi öncesi motivasyon kaybı oldu bu deplasman.

Hiç yorum yok