BİRİ OYNADI DİĞERİ ATTI ( SİVASSPOR TRABZONSPOR )


Rıza Çalımbay mücadele gücü yüksek bir orta saha ile çıkmasına rağmen, orta sahada üstünlük sağlayamadılar. Maçın başı sayılacak bir dakikada gelen gol rahatlık getirmesi gerekirken, aksine zor anlar yaşadılar. Tansiyon da çok yüksek olunca, taraftarının desteğiyle maçın kontrolünü eline aldı Sivasspor.

Burak Yılmaz iyi bir sezon başlangıcı yaptı. 10 maç 10 gol! Lakin oyun tarzı bana çok itici geliyor. Saha içindeki davranışları, mücadele edip topu kazanabileceği anlarda tuhaf biçimde kendini yere bırakmaları, itirazdan sarı kart görme potansiyeli… İtirazdan sarı kart gören oyuncuya kesinlikle idari yaptırım uygulanmalı. Hakem hata yapabilir ama senin bu şekilde kart görmeni gerektirmez! Okay yaptı bu maçta. Sivasspor’un golü ofsayt bu arada. İlginç bir pozisyondu, hakem bordo mavililerden geldi diye yorumlamış olabilir.

Mücadelede geriye düşen Sivasspor’un oyunun geri kalanında, hücum ve fiziksel anlamda bu kadar üstün olması takdir edilmeli. Sadece yetenekli ayak sayısı az. Gol için Kone ve Muhammet yetersiz kalıyor. Daha efektif olmak zorundalar. Ciddi baskının ve kale önüne getirilen topların daha fazla tehlike yaratması lazım. Şut imkânları bulsalar da net değillerdi. Çoğu deneme Onur’un kucağında kaldı.

Rıza hocanın Kucka hamlesi de orta alana çare olmadı. Ev sahibi aynı şekilde üstünlüğünü sürdürdü bu bölgede. Trabzonspor’un konsantrasyonunu çok düşürdüler. Basit top kayıpları, organize olmakta güçlük çekmeleri bunun göstergesi. Trabzonspor savunma zaaflarını tamir etmezse, her maç zorluk çekerler.

Sivasspor’un golü ofsayt dedik ama Durica’nın amatörce hatasına da penaltı çalınmadı. Sekerek gelen topa elle müdahale etti ve süzemedi hakemler. Her maç skora etki eden hatalar oluyor ne yazık ki… Yetiş Video hakem!

Abdulkadir şu Trabzonspor kadrosuna ilk yazılması gereken kanat oyuncusu. 10 dakikalık oyuncu değil! Niye yedek bekliyor bu adam anlamak güç. Maçın son bölümlerinde hızlı atak fırsatları gelebilir diye Ndoye çıkabilirdi ama maçın başından itibaren elle tutulur bir işi olmayan Ndoye üstünlük sayısının gol pasını verdi.

Maçın büyük bölümünü üstün oynayıp maçı kaybeden Sivasspor kendini sorgulayacak. İki takım arasında kalite farkı var ama bu mücadelede kâğıt üzerinden çok sahada daha kaliteli görünen ev sahibiydi ama bu oyunda atan kazanıyor, iyi oynayan değil! Trabzonspor iki haftadır son anlarda kazanıyor, golü atıyor ama her zaman bu oyun seni galip getirmeyebilir. Ben son iki haftadır bordo mavilileri şanslı görüyorum. Galibiyeti perçinleyecek futbol oynamıyorlar. Onlar da kendilerini bu anlamda sorgulamalı. 

Hiç yorum yok