BİR PUAN FABRİ'DEN ( BEŞİKTAŞ TRABZONSPOR )


Derbide üç puan ile birlikte Oğuzhan, Atiba ve Quaresma'yı kaybetti Beşiktaş. Hafta içi Leipzig zaferiyle morallendiler. Trabzonspor da Alanyaspor önünde akıllara durgunluk verecek bir mağlubiyet yaşadı malumunuz. Şenol Güneş yazılan muhtemel kadroyu aynı şekilde sürdü sahaya. Üzerinde büyük baskı olan Ersun Yanal ise Yusuf ve Mas'ı kesip Tomas Hubocan ve Onazi ile yaptı tercihini. Orta sahayı dirençli tutmak istemiş belli ki.

TUTARSIZLIK...

Maçın kalitesine yakışır bir tempo vardı. Beşiktaş eksiklerini hissetti. Milli maç arefesi Cenk Tosun niye yedek kalır ilginç doğrusu. Beşiktaş'ın en büyük silahları Babel ve Talisca devredeydi. Hepimizi alıştırdığı bir Rivaldo golü attı yine Brezilyalı. Yalnız onlardan başka oyuna etki eden yoktu. Trabzonspor golden sonra daha iyi bir oyun sergiledi. Yıllarca siyah beyaz formayı terletmiş Olcay attı golünü ve sevinmedi. Doğal olarak vefa gösterdi tabi.

Fırat Aydınus kartlarda maalesef tutarsızlık yaptı. Bariz pozisyonlarda gözünün önünde Talisca'nın tekmesine çıkarmadığı sarı kırmızı da olması muhtemel hareket, Pepe'nin resmen tokatladığı topta baka kalması dedikodu yaratıyor maalesef. Trabzonspor takımına daha hafif olanlara çıkardı hemen. Şenol Güneş'e zaten hakkaniyetli bir ceza vermedi PFDK. Keşke şu kararlarda şaşırmasalar...

ŞANSLI TAKIM

İkinci yarı bariz üstün olan takım bordo mavililerdi. Ceza sahasında defalarca topla buluşmalarına rağmen, golü önce hiç ceza girmeyen Beşiktaş, bir şans pozisyonuyla fakat Lens'in güzel şutuyla öne geçti yine. Bugüne kadar kötü oynadığı her maçta böyle kazandı Beşiktaş. Fakat bu sefer dönemediler virajı.

Ersun Yanal çok iyi müdahaleler yaptı oyuna. Yalnız sahanın en kötüsü Sosa çıkmalıydı Abdulkadir yerine. Yine de Rodallega Drogba vâri bir kafayla puanı getirdi. Fabri bunu bile kurtarıyordu neredeyse. O gole kadar neleri çıkardı, golden sonra da! Lens'in kaçırdığı golü konuşuyor herkes ama benim için en önemlisi İspanyol file bekçisinin kurtarışları.

Beşiktaş sahasında kaybetmediği için kendini şanslı saysın. Bu akşam galibiyeti kaçıran taraf kesinlikle Trabzonspor'du! Abdülkadir'i izleyince Lucescu'ya biraz daha kızdım. Bu çocuk Milli takıma nasıl çağrılmaz? Bordo mavililer deplasmanda olduğu için zaman zaman panik yaşadı. Bu anlarda Beşiktaşlı oyuncular becerikli değildi. Burak Yılmaz'ı da hiç beğenmedim. Maçın en iyileri Talisca, Babel, Fabri, Abdülkadir, Kucka, Okay. Bu maç kamuoyuna Trabzonspor puan kaybetti şekilde yansımalı. Doğrusu budur.

Hiç yorum yok