TAKIMA İHANET ETTİLER (KARABÜKSPOR BEŞİKTAŞ )


Başakşehir Karabükspor'un karşısında, Sevilla rövanş maçı öncesi rotasyon ile çıkıp kaybetmişti. Bunu niye hatırlattığımı anlamışsınızdır. Şenol Güneş Porto maçını düşünerek ilk tercihlerini kullanmadı. Aslında Quaresma'yı tercih etmemesi olumlu. En azında rahat olur Talisca.

Medel'i ne zaman oynatacak hoca merak ediyorum. Rotasyonda bile yoksa, Medel şu an yeterli mi değil, yönetime mi mesaj, bilemeyeceğim. Beck'i kaybetti hoca, aşkı Necip'i tercih etti. Orada Medel hata yapsa olur derler ama Necip aynı yaklaşımı görmez! Oyuncuyu da takımı da riske atıyor. İyi oynadı yalnız.

VİDEO HAKEM GELMESİN Mİ?

Milli arada yeni transferlerin hiç hazır olmadığını gördüm. Bugün Takım performansından ziyade, yeni transferlerin bireysel performansını merak ettim. Sezon öncesi bir yazımda Talisca Beşiktaş'ın %25'i demiştim, hala aynı fikirdeyim. Topu ayağına alınca müthiş fark yaratıyor. Zaten son müsabakalarda siyah beyazlıların hücum hareketi, yan toplar ve Brezilyalı yıldız. Karabükspor kötü başladı ama cezayı kesemedi siyah beyazlılar. Özellikle kaleciye verilen kötü paslar çok anlamsızdı.

Ev sahibi takım savunmasında kötü görünse de bireysel olarak gol önlemeyi başardılar. Talisca'nın penaltı noktası üzerinden şutu ve özellikle Dany, Babel'in üst düzey golcü vuruşunda muazzam bir müdahale ile golü önlemesi, haftanın en güzel iki hareketi olarak şimdiden üst sıralardan anılır. İlk yarıda bariz gol pozisyonu saçma bir ofsayt ile kesildi ki kiritikti pozisyon. Video hakemi istemeyenler; bu top ağlara gitseydi ne diyecekti acaba?

GALİBİYET İKRAMI

Açık konuşmak gerekirse resmi maçlarda Beşiktaş'ı test edebileceğim bir rakip çıkmadı karşılarına. Karabükspor hücum olarak futbolun 'F'sini koymadı ortaya. En başta örnek verdiğim gibi, Başakşehir maçında izlediğim takımdan eser yok. Döküldüler resmen. Beşiktaş onlardan biraz daha iyiydi ama takıma göre berbattı.

Sağ olsun yine bir penaltı uydurdular. Oğuzhan karara yakışanı yaptı. Beckham vâri bir penaltı kullanıp kısır maçı zora soktu. Üzerine Tosic atılınca işlerin iyice zorlaşacağını düşündü herkes. Lakin sahada puan almak isteyen, takımı için, forması için mücadele eden bir oyuncu grubu yoktu ki! Resmen futbola ihanet ettiler. Verilmeye çalışan pasları, kullanılmaya çalışılan köşe vuruşlarını izlemeyenler mutlaka bulsunlar. Özellikle gülmeye ihtiyacı olanlar.

Hali dermanı kalmayan Beşiktaş, eksik Beşiktaş gol attı üzerine. İnanın ne Beşiktaş Beşiktaş, ne Karabükspor Karabük! Ne olduğunu tam anlamadığımız acayip bir maç izledik. Kazanmak için, gol atmak için eline geçen bütün fırsatları art niyetli(!) gibi harcadılar! Az kalsın kaza ile Seleznov atıyordu golü de Fabri kurtardı. Yoksa ne olurdu maazAllah...

Beşiktaş Porto maçında bundan iki seviye yukarıda oynasın puan alamaz! Durumun farkına varmanız için söylüyorum. Dört hafta geride kaldı; Beşiktaş'ın iyi futbol oynadığını görmediğim gibi, şartlar uygun olsa dahi, karşısındaki rakibinin iyi mücadele ettiklerini söyleyemem. İnşallah Porto da Karabükspor gibi oynar da güle oynaya döner temsilcimiz.

Hiç yorum yok