MUHTEŞEMDİNİZ MUHTEŞEM ( GALATASARAY KARABÜKSPOR )


Galatasaray taraftarı maçları şampiyonlar ligi gibi bekliyor resmen. Saat geçmiyor diyen insanlar görüyorum. Taraftar inandığı kadroyu görünce hep böyle ambians yaratır. Bizde böyle. Kağıt üzerinde sarı kırmızılılar favori gösterildi doğal olarak ama maç oynanmadan kazanılmaz. Neler olduğunu gördük zaten.

İNANILMAZ HATALAR

Galatasaray maça stresli başladı nedense. Ya da aşırı özgüven vardı diyelim. Kendi yarı sahasında Muslera ile başlayan basit kayıplar zincire döndü ama ilk başta değerlendiremedi konuk ekip. Toparlandı hemen Galatasaray ve hücum başlangıçları tribünleri de hareketlendirdi. Özellikle kanattan ikiye bir denemeleriyle güzel anlar izledik. Feghouli ikinci şutunda yine attı. Bu baskıya fazla dayanacaklarını sanmıyordum zaten. Çok geçmeden Maicon Osmanlı deplasmanında olduğu gibi köşe vuruşundan bir gol daha yazdı hanesine. Rahatladıklarını düşünen, farka gidiyor diyen çok olmuştur bu anda.

İnanılmaz hataların sonunda Belhanda yedirdi golü. Bakmadan attığı pas asist oldu rakibine. Karabükspor'un maç başından beri özverisini çok beğendim. Bu atmosferde ellerinden geldiğince cevap vermeye çalıştılar. Unutmadan; Alper Ulusoy Mariano'nun pozisyonunda ilk yarıda penaltıyı es geçti! Belki de eşitlik sayısından etti Karabükspor'u bu yarıda. Galatasaray da üçüncü golü sürekli elinin tersiyle itti. Karabükspor'un açık futbolunun cezasını kesemediler.

BİR ŞEY OLACAĞI BELLİYDİ

Galatasaraylı oyuncularda tutukluk gördüm bugün. Normalde yapabildiklerini beceremediler hemde defalarca. Kaç kere şut pozisyonunda pas deneyip golü atamadılar. Karabükspor'un cesur futbolu sayesinde muhteşem bir maç izledik. Savunmada müthiş müdahaleler yaptı konu takım oyuncuları.

Hani öyle maçlar izleriz ki bazen, bu maç böyle bitmez, bir şey olacak şimdi hissi verir. Bugün bu tür bir maç oldu Galatasaray adına. Atamıyorlar! Geliyorlar kale önüne kadar, basitçe harcıyorlar. Galatasaraylı oyuncularda lakayıklık vardı bu net! Tek farklı skor her zaman tehlikelidir. Bir anda hop bir penaltı çalındı ama hiç alakası yok! İlk yarı net penaltıyı vermeyen Alper Ulusoy çaldı olmayan penaltıyı. İki puan gitti gidiyor derken bir karambol ve hiç beklemediğimiz Maicon santrafor gibi bitirdi ve çılgına çevirdi Galatasaraylıları.

Lamı cimi yok! Sahada muhteşem, olağanüstü bir futbol vardı. İki takımı da yürekten kutluyorum. İnanın bir daha bir daha izleyebilirim bu 90 dakikayı. Karabükspor'a imkan olsa da bir puan versek keşke. Pozitif futbol oynayıp kapanayım demediler hiç. İnanın onlar da haketti. Heyecan dozu bir saniye eksilmeyen, gerilim hat safhada hop oturup hop kalktık adeta. Emeklerine ayaklarına sağlık hepsinin.

Galatasaray'a gelince; Tolga'nın oyun içinde aranacağı hiç gelmezdi aklıma. Kaşındı tabiri caizse Galatasaray ve Maicon aldı ipten. Galatasaray her hafta güzel sonuçlar alıyor ama her maç ciddi ders çıkarması gereken dakikalar yaşıyor. Maç 2-1 iken yapamadıklarını bu Milli arada ciddi ciddi incelemeliler. Ne olursa olsun kazandılar ve şampiyonluk yolunda 90+ da gelen gol hep hatırlanacak. Yine, bitti demeden bitmedi Galatasaray.

Hiç yorum yok