KAZANMAYI UNUTTULAR ( FENERBAHÇE BAŞAKŞEHİR )


Henüz sezon başı olmasına rağmen tribünleri bir hayli boş bırakmış sarı lacivertliler. Bu, yaz transfer dönemi ve şu ana kadar oynanan oyundan memnun olmadık demek. Aslında sosyal medya üzerinden bir takım çağrılar yapıldı ama yerini bulmamış. Daha da küsecekler galiba…

Başakşehir başlama vuruşu düdüğü çaldıktan 88 saniye sonra buldu golü. Sevilla’ya şansa yaşatmadılar o zor anları. Lig adına pek adları öne sürülmüyor ama onlar da şampiyonluk adayı. Gerçekten takım oyunu adına güzel anlar gösteriyorlar. Fenerbahçe’yi şöyle özetleyeyim; önüne güzel bir yemek koyarlar ama çiğnerken sanki bunun bir şeyi eksik dersin ya durum bu. Hani bir yeri bulmaya çalışıp dönüp dolanıp aynı yere çıkmak gibi Fenerbahçe’nin oyunu. Sonuç yok!

İstek var, topa baskı güzel, sahip olma konusunda az çok becerikliler tamam da kalede pozisyona dönüşme neden gecikiyor. İsterse 50 dakika sende kalsın top. Kaleyi isabetli zorlamadıktan sonra neye yarar? Kısacası yorulduğuna değmiyor sarı lacivertlilerin.

Mesela konuk ekibin yakaladığı ve Napoleoni’nin değerlendiremediği pozisyon. Üç kişiyle nasıl geldiler ama? Derslik! Çok geçmeden bir yan top golü daha. Volkan’ın hatası yok. Pozisyon gereği çarpıyor ona.

Dirar’ı beğenmiyorum. Evet, golünü atmış olabilir ama şans pozisyonu olduğunu gördük. O golü atana kadar birçok pozisyonda hata yaptı. Sonrasında da! Ben olsam Aatıf’ı oynatırdım. Sakın Aatıf Fenerbahçe için yeterli düşüncesinde olduğumu sanmayın. Bence ikisi de bu takımın oyuncusu değil.

İki farklı geri düşmesine rağmen Fenerbahçe’nin topa baskısını takdir ettim. Geri adım atmadılar. Başakşehir’in istediği herhangi bir organizasyon şansını minimuma indirdiler. Aykut Kocaman’ın hamleleri yerindeydi. Tartışmalı da olsa gol geldi. Çok kırılma anı vardı son anlarda. Mesela Janssen’in kafa vuruşu gol olsa, yıkılırdı ortalık.

Başakşehir müthiş bir takım oldu gerçekten. Mesela bu maç kimse Mossoro’yu sordu mu? Kulübeden Kerim Frei girdi. Müthiş bir gol attı. Yani o dakikada o pozisyonu hazırlayıp galibiyet golünü bu şekilde atması destansı.

Kadıköy’de son 7 maçını kazanamamış bir Fenerbahçe var karşımızda. Gerçekten inanılması güç. Normalde şu kadar maç yenilmeyen diye bahsederdik hep. Gelinen nokta ortada. Başakşehir hafta içi Ludogorets ile mücadele edecek. Yine İstanbul’da. Bu maç onlara doping olur. Yönetim istifa diye bağırmalarını anlamıyorum. Müthiş mücadele ettiler ama nelerin olmadığını yukarıda belirttim. Bir şeyler eksik… İzlettirdikleri futbol için iki takım da alkışı hak etti ama taraftardan mağlubiyeti alkışlamasını bekleyemem. 2-2 bitse belki… Ben alkışlıyorum iki takımı!


Hiç yorum yok