TRİBÜNLER GİBİ ( GÖZTEPE FENERBAHÇE )


Bugün sarı lacivertliler için hareketli geçti. Guiliano transferi konusunda Trabzonspor devreye girince karıştı işler. Maçın havasına giremedik pek. Maç saatine yakın çözüldü ve Fenerbahçe teklifi değiştirerek kadrosuna kattı yeni 10 numarasını. Bu hafta geçtiğimiz sezondan farklı bir kadro ile sahaya çıkmadı Fenerbahçe. Mehmet Josef önü Alper sahada. Soldado, Guiliano ve Mehmet Ekici devreye girince, hücumda daha efektif bir takım çıkar. Dört gözle beklediğimiz İzmir takımı, tabirim gibi Göz-Göz, yenilenmiş kadrosuyla süper lige merhaba dedi. Tek yerli isim Sabri Sarıoğlu. Kâğıt üzerinde hücum hattı tehlikeli görünüyor fakat savunma bölgesi için aynı düşünceleri belirtemeyeceğim.

GEL KAMENİ

Tam örnek verdiğim gibi başladı maç. Göztepe savunmasında Sabri’nin adamını rahat kaçırması, gol olmasında takımı adına ilk sorumlu kişi. Fenerbahçeli oyuncuların hakkını da teslim edelim. Hazırlanış bakımından birinci sınıf gol. Volkan hazırlık kampı ardından kaldığı yerden devam ediyor. Öyle bir gol yedi ki resmen Kameni gel sen geç kaleye dedi. Gelen şutu onun seviyesindeki her kaleci çeler ama o tutmaya çalıştı. Güven eksiği var. Kendini tazelemeli. Dinlendirilmeli!

Fenerbahçe hala oyun kuramıyor bilmem farkında mısınız? Geçtiğimiz sezon Kjear üç dört hazırlık pasından sonra forvet bölgesine uzun pas atardı. Şimdi Skrtel yapıyor. Neden; orta sahada pas almaya gelip, pasla üçüncü bölgeye top taşıyacak adam yok! Mehmet Ekici diye bağırıyor. Mehmet Topal ve Josef arasında bir seçim yapılmalı. Göztepe’nin takım savunması çok güven vermiyor. Çok gereksiz fauller yapıyorlar. İlk izlenimime göre Kasımpaşa’dan tanıdığımız Castro ve Scarione çok katkı verdi daha da verir.

FIRSAT TEPTİLER

Son 45 dakika Fenerbahçe’nin oyunu rakip yarı sahaya yıkacağını düşünüyordum ama tam tersi oldu. Göztepe topa daha çok sahip olan taraf olup üstünlük golünü de Josef’in hatasıyla buldular. Ben bu maç Gouffran’ın amacını anlamadım. Kaleye yakın bölgelerde ısrarla faul yapıp durdu. Eşitlik golünün gelmesinde payı büyük. Oyundan daha önce alınmalıydı.

Dirar çok etkisizdi. Aatıf oyuna girdikten sonra daha çok hareketlendi o bölge. Son dakikalara doğru iki takımında temposu düştü. Bu mevsimde ve sezon başında anormal bir durum değil tabi. Maçı izleyenler galibiyete yakın tarafın Göztepe olduğunu rahatça söyleyebilir. Özellikle son 10 dakika öyle pozisyonları harcadılar ki ben galibiyet istemiyorum der gibi. Bu seviyede ayağınızın ucuna kadar gelen şansları harcarsanız, yarın çok ararsınız! İstatistikler Fenerbahçe’yi önde gösterse de izleyip beğenen yok denecek kadar azdır.


Göztepe takımı zamanla oturacaktır. Tamer hoca savunma yönünden takımı hem uyarmalı hem takviye etmeli! Fenerbahçe yeni transferleriyle daha farklı bir görüntü verir. Hücum daha kreatif hale bürünür. Bu akşamın kahramanları Gouffran, Leo, Volkan ve Josef. Onların bireysel hataları olmasa, gol falan izleyemezdik! Yatıp kalkıp Soldado’ya dua etsin sarı lacivertli taraftarlar. Van Persie ve Ahmethan ile olmaz! Trabzonspor maçında Kameni’yi bekliyorum. İki takımda üzülmesin; sonuçta puansız ayrılmadılar… İroni yapıyorum yanlış anlaşılmasın. Maç tribünler gibiydi. Coşkusuz, heyecansız, azimsiz… 

Hiç yorum yok