Sabit Hakan Yılmaz Röportajı



Sporda Manşet Dergisi olarak Sabit Hakan Yılmaz ile röportaj gerçekleştirdik.


Sabit Hakan Yılmaz kimdir bize biraz kendinizden bahseder misiniz?
Ailecek Egeliyiz normalde, Manisa Alaşehirli olmamıza rağmen Turgutlu'da büyüdüm diyebilirim futbola da Turgutluspor’da başlayıp profesyonel oldum. Bir erkek kardeşim var 2004 doğumlu o da Turgutluspor altyapısında futbol oynuyor benden daha yetenekli diye söyleniyor :) çocukluğumdan beri futbol oynuyorum, yaparken en çok zevk aldığım şey futbol oynamak ve hiç değişmedi.


Futbolun hayatınızdaki konumu nedir?
7 yaşımdan beri futbol oynuyorum 16 yaşımda profesyonel oynamaya başladım. Hayatta yapmaktan en çok zevk aldığım şey işim haline geldi. Bütün hayatım futbol üzerine kurulu diyebilirim.


Futbolun en önemli temaları sizce neler?

Bana göre çalışmak, yetenek ve oyun zekâsı diyebilirim sadece beden olarak hızlı hareket etmek değil hızlı düşünebilmek de en önemli unsurlarından.


İdealleriniz neler?
Genç yaştan beri her kategorisinde formasını giydiğim takım kaptanlığı yaptım milli takımımızın en üst mertebesinde forma giymek istiyorum ve Avrupa'da futbol oynayabilmek isterim.


Yerli yabancı idol olarak gördüğünüz isimler var mı?

Arda Turan


Formasını giydiğiniz takımın hayatınızda ki yeri nedir?

Bütün hayatımın futbol üzerine kurulu olduğunu söylemiştim, bu yüzden beni futbolun içerisinde tutan maddi ve manevi kazanç sağladığım kulüp için mücadele etmek benim için çok değerlidir.


Türkiye liglerindeki yabancı oyuncu kontenjanı hakkındaki görüşleriniz neler?

Sahada futbolu oynayanlar biziz, daha iyi oynayan daha çok katkı sağlayan futbolcu formayı aldığı sürece herhangi bir sıkıntı görmüyorum ama sırf yabancı oldukları için Türk futbolcularının önüne geçirilmesi doğru değil ve özellikle 1.Lig de olmak üzere birçok kulüpte bu yaşanıyor. Doğru değerlendirildiği sürece katkı bile sağlayabilir ama amatörce hareket edildiği sürece doğru bulmuyorum.


Sizce yerli oyunculara yeterince şans veriliyor mu?

Hocaya, başkana göre değişiyor. Ama daha çok şans verilmesi taraftarıyım 2-3 kulüp ve birkaç hoca haricinde genç oyunculara destek çok az. Benim de İstanbulspor'a gelmemde ki en büyük faktör bu. Yalçın hocanın ve İstanbulspor kulübünün genç oyunculara güvenmesi ve destek çıkması.


Adanaspor sizin için ne demek?
18 yaşımda yaşadığım güzel bir şampiyonluk. Takım içerisinden ve dışından kazandığım güzel dostluklar. Ama ayrıyeten olumsuz anlamda çok büyük tecrübe diyebilirim. Son 1 yılımı kadro dışı olarak geçirdim. Tesislere girişim yasaktı, takım idmanına katılmam yasaktı tek başıma idman yapıp yalnız yaşadığım koca 1 yıldı. Bu olay beni çok olgunlaştırdı, büyük vaatler ve hedeflerle transfer olmuştum fakat en başta saydığım birkaç şey haricinde hayal kırıklığı diyebilirim.


Mevkiiniz dışında oynamak istediğiniz bir bölge var mı?

Kendi özelliklerime göre en uygun mevkide olduğumu düşünüyorum. Sanırım seçim şansım olsaydı yine hücum bölgesinde oynamak isterdim.


Takım olarak bu sezon ki hedefleriniz neler ?

2.Ligde şampiyon olup gelen çok kaliteli bir takımımız ve teknik ekibimiz var. Ben bu sene katıldım ve birkaç yerli yabancı transferle güçleniyoruz. 1.ligde şampiyon olmanın en önemli yollarından birisi saha içerisinde olduğu kadar saha dışında da iyi anlaşıp uyum sağlamak ve bu bizim takımımızda fazlasıyla var. İnşallah Süper Lige yükselen 3 takımdan birisi olmayı başaracağız.


Günlük hayatınızda neler yapıyorsunuz?

İzin günlerinde genel olarak hep arkadaşlarımla birlikte vakit geçiririz. En çok Play Station oynamayı seviyorum. Zaman zaman alışveriş yapmaktan zevk alıyorum ve çoğunlukla hangi lig olduğu önemli değil oynanan diğer maçları izleyip takip ederim.


Futbol dışında bireysel bir yeteneğiniz var mı?

Çok iyi diyebileceğim herhangi bir şey yok ama basketbol, yüzme, voleybol, gibi sporlarda iyi olmasam da hepsini biraz biraz yapabiliyorum :)


Sporda Manşet Dergisini takip ediyor musunuz, görüş ve önerileriniz neler?

Evet Takip ediyorum, iyi işler yapan güzel bir dergi. Başarılar dilerim.


RÖPORTAJ: NAZ KURAN

Hiç yorum yok