KUCKA’YA YAZIN! ( TRABZONSPOR KONYASPOR )


Öncelikle çok acı bir olay yaşadık malumunuz. Tüm Trabzon halkı, Trabzonsporlu oyuncular, küçük kahraman Eren ve Astsubayımızın son yolculuğunda yanındaydı. Maça saniyeler kala bile tüylerimizi diken diken etti tribünler. Bir daha güzel vatanımızda böyle hadiseler yaşanmaması temennimiz. Rabbim terörden kazadan beladan cennet vatanımızı korusun.

Konyaspor tarihinde ilk defa bu derece yüksek moralle çıkmıştır bir lig maçına. Süper lig şampiyonunu yenip duble kupa ile sezona başlamak onlar için hayaldi. 50. yılında Karadeniz fırtınasının hayali de süper lig şampiyonluğu. Yalnız transferlere bakılırsa, yarışta diğer rakiplerinden geride.

ÖZLEMİŞİZ

Transfer sezonundan beri söylüyorum;  bordo mavililerin savunması güven vermiyor diye. Bu atmosferde henüz maçın başında yapılan hata ferman astırır! Okay tartışılan savunmasını ateşe attı. Yenilen golden sonra Burak Yılmaz’ın takımı ve tribünleri ayağa kaldırması kıvılcımı yaratan hareket. Ardından ilk hamlesinin gol olması da yaptığı olumlu hareketin cabası.

Sahada her şey istediğimiz gibiydi ama tek rahatsızlık veren hakemler! Ne yazık ki ne yönetebildiler ne idare edebildiler. Pereira ilk ikili mücadelesinden itibaren hiç rahat durmadı. Otorite kurulsa bir daha yapamaz! Fiziki temaslı tartışma da hakemin kabahati. Oyuncu önce hakeme bakar, güven vermezsen bu tasvip edilmeyen olaylar yaşanır. Burak’ın net penaltı pozisyonu da es geçildi.

Bu maça kadar izlediğimiz karşılaşmalar pek tat vermedi. Çok pas hatası az tempo keyif alınamayan maçlar. Lakin Akyazı stadyumunda bizleri sevindiren mücadele yaşandı. Özlem duyulan oyun bu işte. Devam etmesi dileğimiz.

BERABERLİK İSTEMEDİLER

İkinci yarının başından itibaren, ibre Konyaspor’a doğru eğrildi. Topun sahibi olup kale önünde tehlikeler yarattılar. Önlemeye çalışan taraf ev sahibiydi. Yalnız kırılma anlarından biri, Durica’nın Traore’ye yaptığı hareket. Tartışmasız kırmızı kart çıkmalıydı. Gerekli kart çıkmadı ama o aşırı sert müdahale yüzünden yeşil beyazlıların kilit oyuncusu çıkmak zorunda kaldı. Kucka’nın yaptığı hayati müdahaleyi unutmayalım. Kalan dakikaların kaderini etkiledi resmen. 

İki takımda beraberliğe razı bir görüntü vermedi bize. Bero’nun 61. Dakikada değerlendiremediği pozisyon ile beraber, Trabzonspor da skoru lehine değiştirecek fırsatlar yakaladı ama net vuruşlara imza atamadılar. Kıran kırana mücadele, maçın sonlarına doğru oyuncularda direncin düştüğünü belli etti.

Maç böyle mi bitecek derken Kral yine çıktı sahneye. Attığı golde defans hatası var ama Burak tam fırsatçı golcü özelliklerini çıkardı ortaya. Başkası olsa o topu beklemeyebilir veya kendisine gelme ihtimalini düşünmeye bilirdi. O düşündü ve efsane bir geri dönüşe imza attı. Hem kendi hem takımı adına. Ben küçük detayları çok severim. Siz bu iki puanı Kucka’ya yazın bence. Eğer o hayati müdahaleyi yapmasa, Trabzonspor puansız bile ayrılabilirdi sahadan. Konyaspor kaçırdıklarına yanacak artık. Kazanan kaybeden bir yana, bu güzel mücadele için, iki takım oyuncularını kutlamak gerek! 

Hiç yorum yok