FUTBOL İZLEDİK ( FENERBAHÇE TRABZONSPOR )


Kadıköy tıklım tıklımdı. İnanın bugün Fenerbahçe’nin rakibi Trabzonspor değil de herhangi bir süper lig takımı olsaydı, bu manzarayı zor görürdük. Vardar maçından kalan kırgınlık yüzünden. Hele yeni transferlerin yedek başlayacağını duyunca, iyice sinirlenirdi sarı lacivertli taraftarlar. Yine sinirlenmişlerdir. Soldado’yu anlarım da Giuliano’nun bu maçta kulübede başlaması çok anlamsız. Onun üzerinden bir hesaplaşma yaşanacak zaten bu iki kulüp arasında. Trabzonspor’un 50. Yılında, 20 yıldır galip gelemediği deplasmanda taraftarını memnun etmekti amacı. Belli ki iki takım teknik direktörleri temkinli yaklaşmışlar. Kadro seçimlerinde sürpriz yaptılar çünkü. Maç öncesi Aykut Kocaman’ın hakem demeci enteresandı.

ÇOK MOTİVELERDİ

Ev sahibi oyuncuları hırslı başlamak istediler ama iyice alıştırdıkları bela yine geldi başlarına. Bordo mavililer ilk gol denemesinde, hazırlanış açısından güzel ve kolay bir gole imza attı. Burak affetmedi bir kez daha. Bu atmosferde üstelik kendi yarı sahasında, dar alanda tek pas yapmaları, özgüvenlerinin yerinde olduğunun göstergesi. Bu gol, tansiyonu daha fazla arttırdı ve ikili mücadelelere yansıdı doğal olarak. Hakem şansı dilemeye başladığım anlardı.

Burak Yılmaz’ın golünü atıp çıkmak zorunda kalması Fenerbahçe defansını rahatlattı. Yalnız eşitlik olsaydı, bence Ersun Hocanın tercihi Rodallega olurdu. N’doye biraz daha ileride top tutabilen meziyete sahip. Fenerbahçe’de hücum anlamında sorumluluk alan isim Valbuena. Onun kadar etkili olacak, yaratacak kimse yoktu zaten sahada. Yetmiyorlar! Yetenler kulübede oturuyor. Trabzonspor’u çok motive gördüm. Bu atmosferde ilk yarının sonuna kadar pozisyon vermediler. Alper’in becerisini küçümseyemem ama çok kolay yedi bordo mavililer. Zaten sahada gol atabilecek iki oyuncudan biriydi Alper Potuk.

VOLKAN BİTMİŞ

Fenerbahçe taraftarının müthiş desteğiyle, gayretinin, arzusunun ödülünü almış oldu. Yalnız ben bordo mavililerin geri çekildiğini düşünmüyorum.  Bir anlık dalgınlıktan geldi gol. Golü Kadıköy attırdı ama Aykut Kocaman’ın burada olduğundan pek haberi yok galiba. Sonuç hiç önemli değil! Kendi sahasında memnun olmadığı santraforu çıkarıp santraforsuz devam ediyorsa, taraftardan saygı beklemesin!

Guiliano tamam ama Soldado için neyi bekliyordu? Olcay’ın şutunu herhalde. Volkan ne yapmaya çalışıyor bilmiyorum. Çıkarabileceği topları bir bir alıyor içeriye. Artık Volkan’dan performans beklemek hayalcilik olur. Ahı gitmiş vahı kalmış. Yediği gollerin hepsi ibretlik. Volkan’ı ıslıklamayan bir kendi tribünleri kalmıştı, ona da şahit olduk bu maçta.

Fenerbahçe’nin son çeyrek dilimde temposu hayli düştü. Hafta içi deplasmanda maç yaptığını unutmayalım. Zaten moral bozukluğuyla döndüler. Üzerine bu maçta işlerin iyiye gitmemesi, tamamen Trabzonspor aleyhine seyretmesine sebep oldu diyebiliriz. Burak Yılmaz’ın çıkması kırılma anıydı. Bazı yakalanan pozisyonları o değerlendirebilirdi.

Sahada Trabzonspor lehine ama teknik anlamda değil. Ersun Yanal hamleleriyle resmen galibiyete taş koydu. Oyuna müdahaleleri takımını geri götürdü. Takımın geriye yaslanmışken öylece bitmesini beklersen, kaza geliyorum demez. Penaltı eşitliği getirdi. Soldado, Skrtel ve Josef biraz becerikli olsalar, puansız bile dönebilirdi konuk ekip. Bence kazanç saysınlar…


İki takımda sevinemedi ama futbolseverler açısından güzel bir akşam oldu. Çünkü Fenerbahçe Trabzonspor dediğimizde, akıllara hep futbol dışı can sıkan konular geliyor. Kıran kırana mücadele, dopdolu bir 90 dakika izledik. Bana göre bu akşamın yıldızı tartışmasız Valbuena idi. Sanki Emre Belözoğlu’nu izliyor gibiydim. Müthiş savaştı. Son olarak; en kötü Fenerbahçe Trabzonspor maçı böyle olsun…

Hiç yorum yok