FORMSUZLAR ( BEŞİKTAŞ BURSASPOR )


Şenol Güneş tepki çekse de mesajı net. Yeni transferler ne zaman oynayacak sorusu gündemde. Cenk’e birinci santrafor olarak bakıyor. Hak veriyorum. Ülkemizde hakkı yenen isimler arasına çoktan giren isimlerden. Her sene gol krallığına oynayan adam beğenilmiyor… Golcü size ne yapsın başka?

Beşiktaş İlk iki lig maçına göre alıştırdığı hüviyetini biraz yansıttı sahaya. Bursaspor da geçtiğimiz hafta son dakikada aldığı galibiyetin morali ve öz güveni ile geldi Vodafone Park’a. Bursaspor’un kalesine 30-35 metre mesafede oynadığı ortam, tam siyah beyazlıların iştahını açacağı cinsten. Üçüncü bölgede iyi pozisyon hazırlayan oyunculara sahipler. Lakin etkili olamadılar.

Quaresma’nın kompleksi aynı devam ediyor. Yine Talisca’nın yarım penaltı gibi kullandığı serbest vuruşu kullanıp nişanladı baraja. Bu şekilde devam ederse taraftardan soğutacak kendini. Belki işlerin iyi gitmediği bir dakikada dışarı attığı top ıslıklanacak Talisca dururken. Şenol Güneş’in oyuncu tercihine bırakmaması lazım bu durumu.

Konuk ekip karşı atak kollarken Beşiktaş ağırlıklı olarak Caner ve Quaresma ile etkili olmaya çalıştı. Golün yarısı Portekizlinin. Canla başla gol ararsın tamam ama bahsettiğim gibi, Bursaspor’un karşı ataklarına karşı da dikkatli olmazsan ceza kesilir. Çok basit gol gördü kalesinde Beşiktaş. Bu sezon resmi maçların hepsinde bu yaşandı. Bu golden sonra bile aynı açıklar verildi ama Bursasporlu oyuncular beceriksizdi.

Beşiktaş tecrübeli ama yaşlı bir takım. Bu göz ardı edilmemeli! Yaş ortalamasına göre tempolarını beğeniyorum. Bursaspor’un çıkmasına hemen hemen hiç müsaade etmediler. Yalnız hakem yönetimi ne olursa olsun, Beşiktaşlı oyuncular aşırı itirazlarla kendi kendine ediyor. Siz zaten baskılı tarafsınız, saniyelerce hakemin karşısında durup oyunu soğuttuklarının farkında değiller.

Bursaspor buraya savunma yapmaya, beraberliğe gelmiş. Bu futbol ile puan almak mucize. O şans golünü bulduktan sonra bir daha fırsat aramadılar. Beşiktaş iki korner golüyle güle oynaya kazandı. Bursaspor futbolun güzellikleri açısından herhangi bir varlık gösteremedi. İstanbul’a bu zihniyetle gelirlerse, bir puan dahi alamadan eve dönerler.


Taraftarına kavuştu siyah beyazlılar ama daha iyi olmalılar. İki takım da çok formsuzdu. İsteyen kazandı. Ceza sahasına hapsolan Bursaspor’a iki köşe vuruşu ile gol atabildiler ancak. Oğuzhan çok etkisizdi. Belki Milli takıma seçilmemesi yüzünden etkilenmiştir. Beşiktaş’ın 2016 başından bugüne oyununa baktığımda, bariz bir düşüş görüyorum. Henüz karşısında çok dirençli bir rakip görmedik. Konyaspor dirençliydi ve kupayı aldı. Şampiyonlar liginde ağır basacağı bir rakip yok. Tam cadı kazanına düştü temsilcimiz. Kat kat üzerine koymaları gerek.

Hiç yorum yok