FORMA AÇ KALMIŞTI ( GALATASARAY KAYSERİSPOR )


Yeni kadro, yeni umutlar. İki yıllık hüsran dolu günler sonrası, taraftar öncekilere nazaran daha farklı düşünüyor. Daha yeni yıldızlar da katılacak. Maç saatine yakın Feghouli açıklandı. Bu hafta tribünden takip edecek ve onun mevkisinde bulunan üç oyuncu da düşünülmedi! Tudor’un kredisi yok. Ben sırf sağ kanat için taşları yerinden oynatmasını yadırgadım. Hadi Sinan huzursuz, Yasin sakatlıktan çıktı, Emrah Başsan o kadar mı kötü? Kötüyse niye kadronda? Göbekte Fernando, Ndiaye önü Belhanda üçlüsünün bozulmaması gerek. Kayserispor’da Sumudica Tudor’un ilk geldiği zaman uyguladığı 3-5-2 taktiğini uyguluyor. Transfer dönemini çok hareketli geçirdiler tıpkı Galatasaray gibi.

TAŞ GİBİ

Hani taraftarlara bugün Galatasaray nasıl başlasın diye sorsak, tam da bunu tarif ederdi. Oyunu coşkuyla oynayan bir futbolcu topluluğu izledik. Taraftar beklentisinin farkında oldukları çok belli oluyor. Ndiaye’nin baskısının ardından tribünleri ateşlemesi taraftarın özlediği hareketler. Bence gelmeyen pişman olmuştur. İtiraf etmek gerekirse ilk maçta Galatasaray’ı bu kadar iyi beklemiyordum. Formanın hakkını verecek oyuncuları çok bekledi bu tribünler.

Duran toptan kafa golü yeme hastalığı yerinde duruyor. Kadro değişti ama bu sıkıntı henüz geçmemiş. Geçtiğimiz sezonda Levent köşe vuruşunda kafa golünü göndermişti Galatasaray ağlarına. Ne olursa olsun coşkuyu arzuyu eksiltmemek önemliydi. Aynı hırsla, hiçbir şey olmamış gibi devam etti ev sahibi oyuncuları. Gomis’i bugün ayrı konuşmak gerek. İkinci golde Belhanda’ya bıraktığı top, attığı golde iki kişiyi ekarte edip yaptığı vuruş komple santrafor işi. Tabiri caizse taş gibi bir takım izledik. Bu kadroya daha Feghouli girecek ve Asamoah veya ayarında bir sol bek.

BİR YILLIK ALKIŞ

Tempoyu istediği gibi ayarladı Galatasaray kalan dakikalarda. Dördüncü gol için geri kalmadı yalnız. Tolga Bomboş pozisyonda kaleciye nişanladı. Aslında gerçek Tolga bu pozisyonda çıktı ortaya. Kusura bakmasın; bu formaya hiç yakışmıyor. Garry Rodrigues kaleye vuracağına pas verince golü geciktirdi. Genel manada aktif dinlenme yaptı ev sahibi. Galatasaray taraftarı, geçen sezon boyu almadığı keyfi, yapmadığı alkışı bu maçta yaptı desem abartı olmaz.

Maçın hakemi Kayserispor oyuncularının gereksiz sertliklerine hep müsaade etti. İdare etmenin dışında bir durum bu. Bizim hakemlerimizde otorite diye bir irade yok! Tudor oyuna Sinan’ı neden alır aklım almıyor. Tepki alacağı belli. Israra gerek yok. Bu forma herkesten ağırdır. Linnes takımda yer alması için güzel bir sinyal verdi. Öyle bir asist yaptı ki herkes uyudu kara panter uyumadı. Fileleri parçaladı resmen. Müthiş futbol liderlikle taçlandı.


Yeni bir takım kolay kolay bu futbolu izletmez. Basan, kaçan, uçan muazzam işler yaptılar. Haftanın en güzel futbolunu oynayan oldular. Şunu unutmamak lazım; sadece taraftar değil Galatasaray forması da futbola aç kalmıştı. Bu şekilde devam ederse o açlık giderilir. Artık kadroda rahatsız eden, oyunundan memnun olunmayan kimse yok! Bu çok önemli. Misyonunu çoktan tamamlamış isimlere artık güle güle demeli!  Sıradaki Osmanlıspor maçına kadar taraftar canı sıkılınca açar bu maçın tekrarını izler. Tudor’un sınavı asıl şimdi başlıyor. Kendi kurduğu takımla bu şekilde devam ederse taraftarı kazanır. Dursun Özbek mi? Bu konulara hiç girmeyeyim şimdi…

Hiç yorum yok