UYKU MODUNDA ( KOSOVA TÜRKİYE )


Kim merak ediyordu maç sonunu. Günlerdir akıllardaki soru; Fatih Terim basın toplantısında ne söyleyecek acaba? Morallerin ne durumda olduğunu da bilmiyorduk. Biz Millet olarak bazı konularda numuneyiz. Olumlu da var ama olumsuz daha fazla. Olayın iç yüzünü tam bilmiyorum ama hiç başka ülkenin Milli takım uçağında, gazetecinin yalan yazdığını iddia eden bir futbolcunun darp girişimini duydunuz mu? Ya da koca basın mensubunun maç yerine, teknik direktörün ağzından çıkacak cümleleri beklediğini... Bir eylem gerçekleştiriyoruz, bizden başkasında örneği yok! Numuneden kastım bu.

KAFALAR ÇALIŞTI

Volkan Şen'in Emre Mor yerine tercihini eleştiriyordum ki güzel bir organizasyonla gelişen atağı bitirdi ve öne geçirdi bizi. Lakin oyun kontrolünü bir türlü ele geçiremedik. Pozisyon da verdik maalesef. Hele yediğimiz gol. Başkahramanı Selçuk İnan. Galatasaray'da da böyle sebep olduğu golleri hatırlıyorum. Ceza sahasında rakibi tutma meselesini tam çözememiş anlaşılan. Formasını tutuyor çünkü. Sırtını dönüyor. Yan topta sürekli aynı zaaftan gol yediriyor. Demiştim. Ona ceza sahası dışında beklemesi söylenmeli.

Maçtaki üçüncü gol de kafa ile oldu ve öne geçtik. Hem ay yıldızlıların hem de Kosova'nın net şekilde savunmada yan top zaafı vardı. Her fırsatta çok rahat pozisyon verildi hücumculara. Kalite düşüktü. Tek teselli önde olmamız. Burak büyümedi bir türlü. Kollarını beline bağlamak lazım! Alışkanlık olmuş. Tuhaf bir sarı kart gördü ve Ukrayna maçında yalnız bırakacak Milli takımımızı.

UYUKLADIK

Neyse ki son yarım saate girilirken rahatlattı bizi Burak. Kalitesi düşük mücadeleye bireysel kalitesi yüksek oyuncularımız damgayı vurdu. Oyun anlamında değil, skor sadece. Oyuna baktığımızda, rakip yarı alanda topla oynama gayreti, pozisyon üretme çabası hep Kosova'daydı. Biz aşırı rahattık diyebilirim.

Ekranları başında seyirciyi esneten bir futbol oynadık. Özellikle skor olarak rahatlayınca. Bu dakikadan sonra oyuna kim girdi ne yaptı pek önemi kalmadı açıkçası. Tüm basın mensupları kâğıt, kalem, kamera, mikrofon vs. ne gerekiyorsa hazırlamaya başladı basın toplantısı için. Gazetelerde bu maç için pek yer ayrılmayacağı ortada. Futbol olarak konuşulacak çok unsur olmadığı aşikâr. Diğer karşılaşmalarda istediğimiz gibi sonuçlar doğsa daha mutlu olabilirdik. Umarım eylül de oynanacak maçlar öncesi, sadece futbola yoğunlaşmış oluruz. 

1 yorum: