DENİZ, KUM, GÜNEŞ… ( MAKEDONYA TÜRKİYE )


Bu bir hazırlık maçı. Lakin resmi maçlarda dahi, Milli takımımızın ideal bir on bire sahip olduğunu söyleyemiyorum. Fatih Terim’in tercihleri tartışılır ama tek sıkıntı o değil. Oyuncularımızın istikrarsızlığı! Tercihler demişken; Allah aşkına hangi futbol aklıyla Semih Kaya Milli takım aday kadrosuna çağrılır? İnanın basın toplantısında bunu hocamıza sormak isterdim. Kulübünde bariz hatalarıyla yedirdiği goller ortada. Ozan tuhaf seçim. Tek sevindiren Enes Ünal’ı görmek. Uzun yıllar Cenk Tosun ile beraber santrafor sıkıntısı çekmeyiz diye düşünüyorum.

GOL OLSAYDI KEŞKE

Bazı oyuncular vefa borcu varmış gibi giyiyor Milli formayı. Hani Türk Milli takımını seçtin sen oyna der gibi. Yunus Mallı ve Kaan Ayhan’ı kast ediyorum. İkisinin de Milli forma ile vasatın üstüne çıktıklarını görmedim. Hiç oynamayacak ama aralarından kimler kendini gösterebilir kadrosu vardı sanki sahada.

Bir tatil havası başlamış. Mücadele gücü yansıtamadık pek. Makedonlar daha diri göründüler. Hafta sonu resmi maça çıkacağız. Bu dönemde en zayıf rakibimiz olarak addedeceğimiz Kosova ile karşılacak olmamız şans bence. Yoksa istemediğimiz bir sonuçla karşılaşmamız içten bile değildi. Yayıncı kuruluş çok iyi aktarmadı ama sanırım ofsayt ile kesilen ilk pozisyonda bayrak yanlış kalktı. Aslında bu maçta geri düşmemizi isterdim o dakikada. Takımın reaksiyon gösterip göstermeyeceğini merak ettiğimden.

Fatih hocaya bir şey demek istemiyorum. Bu saatten sonra oyunculara orta açmayı öğretecek hali yok. İlk 60 dakika yapılan tüm ortalar diğer taraftan dışarı çıktı. Hoca da memnun değildi ki tüm değişiklik haklarını kullandı hemen. Bizimkiler 33’lük Pandev’i zor tuttular. Tartışmalı şekilde bir golleri daha sayılmadı.

Süre alan oyuncular tatmin etmedi. Mağlup olmadıysak bayraklar sağ olsun. Fatih hocanın Arnavutluk’ta oynayacağımız maç saatine kadar, dökülen oyuncuları hazırlamasını temenni ediyorum. Bu halde inanın Kosova’yı da yenemeyiz! Hazırlamaktan kastım; oyuncuların kafasındaki ‘’deniz, kum, güneş’’ modunu pazartesiye ertelemeyi sağlamak. Kadroda bugünden çok farklı tercihler olacağı kesin. 

Hiç yorum yok