Ali Say Röportajı



Başarılı futbolcu Ali Say, Sporda Manşet Dergisi’ne konuştu.

Merhaba Ali Say kimdir bize biraz kendinizden bahseder misiniz ?

21.07.1993 İzmir doğumluyum 7 yaşında futbola başladım bugüne kadar hayatım hep futbol oldu kısacası. Ali Say futbol adamı olarak bugünlere kadar gelen biridir, birçok zorluklar sonucunda ulaşmıştır bugünlere, ne olursa olsun vazgeçmeyen, işin sonunu getirmek için elinden geleni yapan futbola aşık olan biriyim. Ölene kadar da öyle olacak yani Allah beni çim kokusundan mahrum etmesin derim.


Neden futbol?

Neden futbol derseniz sokakta başlayıp bugünlere gelmemde büyük etkendir: futbol. allah bana bu yolu nasip etti iyi ki de etmiş başından beri ne okula nede başka bir mesleğe bir yatkınlık oldu,  varsa yoksa futbol yani.



Kendinizi görmek istediğiniz yerde misiniz?

Elbette geldiğim yere şükürler olsun ama hedeflerim var bu sene en iyi şekilde Karşıyaka formasını başarılı bir biçimde temsil edip daha iyi yerlere gelmek için çalışmaya devam edeceğim futbolun beni nerelere getireceğini Allah bilir ama hedeflerim her Türk futbolcusu gibi Süper Lig.



4.İdol olarak gördüğünüz bir isim var mı?


İdol olarak gördüğüm oyuncu profilime uyan birçok Türk futbolcusu var ben hepsinden bir şeyler öğrenmeye çalışıyorum, sonuçta bu oyun öğrenme, gelişme oyunu ben de elimden geldiğince her gün bir şeyler öğrenmeye çalışıyorum.


Türkiye liglerindeki yabancı oyuncu kontenjanı hakkındaki görüşleriniz neler ?

Yabancı kontenjanı benim gibi birçok genç oyuncu için büyük sıkıntı çünkü bizim hedeflerimiz bu ülkenin her takımda oynamak temsil etmek, bunun hayalini dışarıdan gelen yabancı oyuncular daha rahat yaşıyor bence kısıtlanmalı ki birçok oyuncu piyasada kaybolup gitmesin.


Peki, Karşıyaka demek ?

Karşıyaka demek; aşk demek, sevda demek, hayat demek benim için kısacası her şey demek çünkü burada futbolun her duygusuna vardım, yaşadım. Sonuçta Türkiye’nin sayılı kulüplerinin arasında ve gerçekten büyük bir kulüp herkes bu formayı giymek ister, Karşıyaka’da olmak ister Allah bana nasip ettiği için çok mutluyum.


Sezonun bitmesine kısa bir süre kaldı takım olarak olmak istediğiniz yerde misiniz hedefleriniz neler ?

Evet, sezon bitmek üzere ve biz sezon başından beri koyduğumuz hedeflere çok yakınız play-off potasındayız ve her şey bizim elimizde en iyi şekilde bitirip play-off oynamak istiyoruz inşallah sonunda da şampiyonluk.


TFF 2. Lig Kırmızı grupta sizce kim şampiyon olur ?

Aslında grupta şampiyonluğu; coşku, heyecan ve futbol olarak hak ettiğimizi düşünüyorum ama bu sene için direk şampiyonluk biraz uzak olursa play-off şampiyonluğu hedefimiz bence kırmızı grupta şampiyonluk Ankaragücü’nün olur taraftarıyla tecrübeli oyuncularıyla bunu yaşayacaklarını düşünüyorum.



Saha dışındaki vaktinizi nelere ayırıyorsunuz?

Saha dışında genellikle arkadaşlarımla geçiriyorum herkes gibi çay, kahve, sohbet, geleceği konuşarak geçiyoruz bu sezon genellikle :)



Sporda Manşet Dergisini takip ediyor musunuz görüş ve önerileriniz neler?

Sporda Manşet Dergisi gerçekten benim ve herkesin de takip ettiği başarılı ve iyi bir dergi inşallah daha da iyi olur.



Ali Say'a samimi ve içten cevaplar için teşekkür eder faal futbol hayatında başarılar dilerim.


Röportaj: Naz Kuran

Hiç yorum yok