YILDIZLARLA ( GALATASARAY OSMANLISPOR )


Tudor benim nezdimde forma adaleti konusunda iyice eksiye düşmüş durumda. Josue Hırvat hocanın geldiği günden beri, hep kişisel ve takım performansı olarak olumlu performans gösterdi. Geçen hafta kilidi açan güzel bir gol atmış. Bugün yine yedek! Nedeni nedir bilmiyorum. Aslında Josue’yi direkt yazıp, Selçuk mu Tolga mı diye düşünmesi lazım. Maç öncesi Hamza Hamzaoğlu’nun Galatasaray’a karşı bir istatistiği gözüme çarptı. Altı maçta sadece bir kez galip gelip, üç maçta da en az dört fark yediği istatistik. Osmanlıspor’un son maçlarda yaşadığı düşüşü hem teknik adam değişikliğine hem de sezonu erken açmalarına bağlıyorum.

İLK GOL BİTİRİYOR

Özellikle ilk on dakika müthiş adam adama pres yaptı Galatasaray tam sahada. Bazen bir kişiye üç adam gitti. Yalnız bu presi, dediğim dakikalarda gol bulmuş gibi kestiler. Hatta Ankara temsilcisi ev sahibinden üstünlüğü aldı. Kalite farkı çok açık. Belki gol bağıra çağıra gelmedi ama Sneijder yaptı yine yapacağını. Ceza sahası dışından vurdu ve şansı yanındaydı. Göreceksiniz; hafta içinde golden sonra De Jong’a koşması polemik konusu olacak. Seviyoruz böyle haberleri… 

Hamza hocanın demeci her şeyi özetliyor. İlk golü yedikten sonra dağılıyoruz. Geçtiğimiz hafta Akhisar karşısında kendi sahasında oldu hezimet. Aslında örnek verdiği gibi dağılma falan olmadı. Yine baskıyı arttırdılar. Üst üste orta denemeleri oldu. Tartışmalı bir pozisyon var. Golde bayrak kalktı. Eşitlik sayısı işi değiştirirdi. Galatasaray’ın iki golü de beklenmedik anda geldi. Sinan jeneriklere geçecek bir golle rahatlattı takımını. Eren’e üzülüyorum. Ne yerden ne havadan oynamıyorlar ona. Takıma katkısı sadece top rakipteyken pres yapmak. Orta alışkanlığı olmayan bir takımda başarılı olamaz. Bakın ilk orta 49. dakikada yapıldı, hemen vurdu kafayı. Savunmadan top çıkarayım derken şanssız bir sakatlık geçirdi maalesef.

 KÜSTÜRÜYOR

İki farklı öndesin. Bir oyuncu sakatlanıyor. Sen takımda kalacak oyuncu yerine giden oyuncuyu alıyorsun oyuna. Eren yerine Rodriguez girse, Sinan santrafora geçse nasıl olurdu diye sorarım. Oyuncu kazanmak zor kaybetmek kolaydır. Golünü atmış Sinan’ı Podolski değişikliğinin akabinde neden kullandı acaba? Oyuna girecek kişi ne Podolski ne Rodriguez! Josue girmeliydi. Gerçekten forma adaleti konusunda pek güven vermiyor bana Tudor. Çalışma konusunda şüphem yok onu belirteyim.

Geçtiğimiz hafta yenilen golde Semih’e tepki vardı ama bu maçta neredeyse tüm topları karşılayan oydu. Muslera da birkaç pozisyonda umutlandırmadı rakibini. Her zaman söylerim; Galatasaray’ın bu durumu, tamamen bireysel başarıdan. Ya atan ya tutan sayesinde. Bu sezon hatırlamıyorum takım halinde maç boyu rakibini sürklase ettiklerini. Maç fazlasıyla üçüncü sıraya çıkıp beklemeye başladılar. Yalnız ben biraz Osmanlıspor’un Webo ile bulduğu gole takıldım. Bence maçın kırılma anı oydu. 

Hiç yorum yok