HAZIRLIKLAR BAŞLASIN ( BEŞİKTAŞ KASIMPAŞA )


Geçtiğimiz hafta siyah beyazlıların yaşadığı stresin sebebi, rakibinin kazanıp liderliğe yükselmesi ve oluşan ambiyanstı.  Bugün kendi lehine bir hafta yaşadılar ama niçin? Dünyanın her yerinde, son haftalarda şampiyonluk ve düşmeme mücadelesi veren takımlar, aynı gün aynı saatte başlar. Gel gelelim bu sezon böyle olmadı ne hikmetse. Başakşehir önemsenmiyor galiba. Yarışta Fenerbahçe veya Galatasaray olsa, inanın yapmazlardı böyle. Beşiktaş'ta cezalı Talisca dönerken, konuk Kasımpaşa'da Adem 'büyük' eksik. Atiba da öyle…

ELİ KULAĞINDA!

Maçın henüz 35. saniyesinde ofsayt olan gol sinyali çaktı aslında. Önce Oğuzhan Aboubakar ikilisi, önlerindeki kalabalığa rağmen harika organize oldular. Bu gol taraftarlarda farklı düşünceler yaratmıştır. Fakat Edouk o kadar kolay değil dedi resmen. Derbi müthiş başladı. Kasımpaşa bu beraberlik golünden sonra bile anlayışından ödün vermedi. Islıklar eşliğinde pas yaptılar defalarca. Hücum ettiler. Yalnız Beşiktaş ataklarında da zaaf gösterdiklerini belirtmeliyim.

Kasımpaşa için iddiası yok deniliyor ama hala 5. olma olasılığı vardı bu maça kadar. Savunmaya çözüm bulamadı konuk takım. Özellikle Quaresma ortalarıyla zorladı, Aboubakar bitiremedi. Beşiktaşlı oyuncular ve teknik heyette, hakemle diyaloğa girme, yanıltma, baskı altına alma çabası var nedense. Faul yaptığını bile bile kendini yerlere atmalar, penaltı verilmeyecek anda dövünmeler vs. gereksiz ve yakışmayan hareketler. Siyah beyazlıların baskısı golü çağrıştırıyordu. Eli kulağında değimini somutlaştıran Popov penaltıya sebep verince, çağrılan gol böyle geldi. Beşiktaş zor kazansa da kaybetse, berabere bile kalsa, futbol anlamında hep güven vermiştir.

MİNİ KUTLAMA

İkinci yarının başında gelen güzel gol kalan dakikaları mini kutlamaya çevirdi. Kazanılan toplar ve paslar alkışa, pozisyonlar uğultulu heyecana, geri kalan enstantaneler marşlarla geçildi. Kasımpaşa'nın gardı düştü tabi. Zaman zaman topu Edouk ile tutmaya çalıştılar ama başarı sağlayamadılar. Rüzgârı arkasına alan kara kartal konuk takımın eski oyuncusu Babel ile bir gol daha bulup şölenine devam etti. Bu sezon belki de Quaresma'yı ilk defa bu kadar iyi gördüm. Hem oyun katkısı hem skor oluşması açısından. 

Şüphesiz Kasımpaşa maçı kalan maçlarda Beşiktaş için en zor virajdı. Nedeni ters gelmeleri. Hatırlarsanız bu sezon ligdeki ilk mağlubiyeti yaşatmışlardı. Rahat şekilde Başakşehir'in Trabzonspor deplasmanını izleyecekler. Yalnız Şenol Güneş'in şu Necip hamlesine bir türlü anlam veremiyorum. Bu da onun aşkı işte. Her teknik adamda olduğu gibi. Emin olun; bu değişiklikte Beşiktaş tek farklı önde olsaydı, kazanamayacaklardı maçı! Çünkü o andan itibaren Kasımpaşa net şekilde üstündü. Bence bu saatten sonra mucize ötesi olur şampiyonluğu kaptırmak. Yine de rehavet yaşamazlar. Yaşadıklarında ne duruma geldiklerini çok iyi biliyorlar. Yavaş yavaş hazırlanmaya başlayabilir siyah beyazlı taraftarlar.

Hiç yorum yok