ÇOK BELLİ ETTİNİZ ( BURSASPOR BEŞİKTAŞ )

Haftalardır Beşiktaş yönetimi başta olmak üzere, camianın mütevazılıktan uzaklaştığını, ne oldum bilinciyle hareket ettiğini dile getirdim hep. Türkiye'nin üçüncü büyüğü olmalarına rağmen, Fikret Orman ''tek büyüğüz, en büyüğüz, şöyle büyüğüz'' nidaları atıp durdu. Ramazanda şampiyon olursak kutlamayız dedi mesela. Kaybettiği maçlardan sonra saçmaladı sürekli. Acaba kaç puanla şampiyon oluruz rahatlığına düştüler. Ne oldu şimdi? O söylemlerden, dört maçı da kazanamazsak zaten şampiyon olmayalım derdine düştüler. İki yıl öncesini unutmuş gibiler. Ben bunu kast ettim hep. O günleri unutmayın, bugün için şükredin. Hep söylerim; tarih ne olacağım yerine ne oldum diyenleri çok gömmüştür! 

DOKUNULMAZ MI?

Bugün kazansa da kazanmasa bile şampiyonluk gitti veya Başakşehir şampiyon oldu diyemezdik. Sadece haftanın sonunda liderlik değişecekti. Beşiktaş bu hali, geçtiğimiz yıllarda yaşadığı, son maçlara doğru stres halinden kaynaklanıyor. Yalnız değinmeden geçmeyeyim; Beşiktaş şehitleri seremonisinde emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum. Bugün Talisca yoksa Batalla da yok. Bireysel anlamda takımlarının en iyisi onlar. Son haftalarda Bursaspor'dan bahsedilince, gelenden gidenden beş yiyiyorlar söylemleri geziniyordu. İlk 15 dakika geçtikten sonra, taraflı tarafsız vay be mırıldanmaları olmuştur. O hallerinden çok uzakta, sağlam bir mücadele yansıttılar. 





Ağır mağlubiyetlerin ardından bu özveriyle karşılaşmaya hazırlanmak takdiri hak ediyor. Bu güzel mücadeleye hakem leke düşürmese olur mu hiç. İlk yarım saatte doğru kararlar verse, iki takımda on kişi kalırdı! Quaresma bir kere yapmadı kasti tekme hareketini! Sorumsuzca davranışlarını terk edemedi. Sarı kart görüp hakemi alkışlıyor, ikinci sarı yok! Hakem değil robotlar sanki. Hakemliğin gereğini değil, birilerinin istediğini uyguluyorlar! Sivok'un kırmızısını da es geçti Bülent Yıldırım. Aboubakar'ı net gol şansında arkadan düşürdü. Yanında biri vardı denilebilir. Sarı kart için yeterli değildi bence.

ANINDA ETKİ

Belki ilk yarı kaleyi bulan şut yoktu ama kıran kırana geçen dakikalar sıkmamıştır izleyenleri. Tribün olayları olmasa daha mutlu olurduk. Oyun düzenleri bize Bursaspor'un önceliğinin gol yememek olduğu gösteriyor. Bölgesel oyunda tatlı sert anlayışla yıldırmaya çalıştılar siyah beyazlıları. Onlara bir puan yeter. Beşiktaş'a asla! Her geçen dakika konuk ekip aleyhine. Son yarım saate girdiğimizde müthiş iki pozisyon yaşandı iki kalede de. Mutlak pozisyonları önce Fabri sonra Harun önledi. Beşiktaş ilk yarıda yapamadığı baskıyı can havliyle yapınca yeşil beyazlılar hatalar yapmaya başladı. Sakatlıklarda etkiledi şüphesiz. 

Atiba Cenk değişikliği şaşırtıcı. Belli ki topyekun hücumu güçlü isimlerle sahada kalmak istedi. Fakat anında etki edeceğini Şenol Güneş dahil kimse tahmin edememiştir. Hücumu hiç düşünmeyen, düşünse bile uygulayamayan Bursaspor'a golü atınca büyük yük kalkmıştır üstlerinden. Bu sefer roller değişti yalnız. Beşiktaş golü düşünmemeye başladı son dakikalara doğru. Sıfır sıfıra odaklanan Bursaspor'un moralman düşüş yaşadığı net belliydi. Dirençleri kalite farkına karşı koyamadı.

Evet, Beşiktaş maçı hak etti. Kubilay'ın pozisyonu harici tehlike yaşamadılar desek yeridir. Lakin kusura bakılmasın; bu sezon Beşiktaş eğer şampiyon olursa, bundan böyle şerefli şampiyonluklar marşını çalmasın. Hep diyorlardı ya bizim şampiyonluklarımız temiz onlarınkiler şaibeli. Bu sezon da Beşiktaş'ın şampiyonluğuna tertemiz diyemeyeceğim! Gelelim başrol oyuncularına. Federasyonun hakemleri o kadar acemi ki yapılmak istenileni çok belli ettiler. Bu güne kadar, Beşiktaş'ın lehine ve takip edenlerin aleyhine yapılanları, hakem hatası olarak gösteremem! Yazık gerçekten. Keşke Beşiktaş geçtiğimiz sezon olduğu gibi, her türlü olumsuzluğa rağmen şampiyonluğa koşsaydı... Dediğim gibi; sevgili hakemler, çok belli ettiniz...

Hiç yorum yok