BAŞARAMADI! ( ALANYASPOR GALATASARAY )


Son haftaya üçüncülük için şansını sürdürme adına, mutlak kazanması lazımdı sarı kırmızılıların. Kadro tercihlerine fazla takılmasın bence taraftarlar. Eren niye yok diye tepkiler var. İnanın bu futbol düzeninde Eren oynadığı her maçta değer kaybeder! Çünkü santrafora servis aklı yok Galatasaray’ın sahaya yansıyan oyununda. Koskoca 90 dakikada bir veya iki orta yapılıyor birine vurabiliyorlar ancak. Voleybolcu arkadaş hala kadroda. Josue’yi gönderecekler belli. Santrafor arkası mevkiye onun gibi alternatif bulamazlar! Hem maddi hem manevi anlamda. Alanyaspor’un kalan zamanda tek hedefi gol kralı yapmak istedikleri Vagner Love. Dualarla kral oldu adam. Belki de ayetler okunurken etkilenmiştir ne dersiniz? İmamın sesinden… Son derece enteresan bir durum…

YANIYOR!

İlk dakikalardan itibaren, Alanyaspor’a kendi yarı sahasında rahat oynama izni vermeyen bir Galatasaray gördük. Bruma yangın gibi başladı maça. Normalde pek asist düşünmez. Podolski kendi bile inanamadı kaçırdığı pozisyona. Alevi sönmeyen Bruma bu sefer kendi yazdı tabelaya ismini. Durmadı rüzgârın oğlu. Yatırdı savunmayı, karambolde Sinan yazdı bu sefer. Yalnız abisine gitmedi sarılmaya. Sözde Ronaldo formayı kaptırmamış, sakatlanmış! Halk arasında amiyane tabirle gıcık bir demeç verdi maç öncesi. Buna değinmek istedim.

Gelelim Vagner Love’ın attığı gole. Çok iyi dönmüş, doğru. Peki, bakın bakalım kim döndürmüş nasıl izin vermiş. Ne olursa olsun, Galatasaray stoperinde görev yapan bir oyuncu bu kadar kolay gol yedirmez! Semih’in zaten kredisi kalmamıştı. Tudor kalırsa seneye en fazla kulübede oturur. Alt yapıdan çıkan isimler kadrosunda kalması açısından. Bu sefer saha içindeki hocası Podolski sayesinde attı bir gol daha. Sinan da son maçlarda parlattı kendini. Gelecek sezon için fikir yarattı. Linnes. Bu sezon en çok hakkı yenen isimlerden biri. Hep sezon başındaki alt yapı hocası yüzünden! Müthiş bir asist yaptı Sinan’a. Golden önce Podolski’nin Sinan’a uyarıları büyük oyuncu işi. Takımla ilişiği kesilmek üzere ama hala canla başla savaşıyor. Gerçekten helal olsun. Büyük karakter. Sosyal medyada da çok eğlendirdi bizi.

KASIT VAR!

Alanyaspor vazgeçmeyen bir karaktere sahip. Bunu ikinci yarının başından itibaren gözler önüne serdiler. Rakip kaleye baskıları sayesinde birkaç kez ramak kaldı gol bulmalarına. Galatasaray defansı karşınızda ise hala umudunuz var demektir! Galatasaray son iki yıldır başarısızsa, bunun en büyük nedeni takım savunması. Takımın gol bulmasında bir problem yok. Amatörce goller yenmesinde asıl sıkıntı. Mesela savunması sağlam bir takım, Alanyaspor karşısında tek farklı önde olsa, maçı o şekilde bitirebilir. Lakin Galatasaray 2 farklı üstün olmasına rağmen, hala panik yaşayabiliyor. Çünkü kendilerini biliyorlar. Güvenmiyorlar! 

Bugün artık söz bitti değerli futbolseverler. Bu sezon Galatasaray’a yapılan operasyon amatörce belli edildi! Lig bitmiş. Şampiyon belirlenmiş. Hala daha çoluk çocuğun yapmayacağı işi gerçekleştirdi hakem forması giymiş arkadaş. Galatasaraylı oyuncu Rodriguez’e üç metre önünde çelme takılıyor devam, birkaç dakika sonra Ahmet’in kolunun yarısı sırtının arkasında olmasına rağmen, çarpan top sonrası penaltı çalıyor! Bir de kolu açık diyor Allah’tan korkmaz! Öylesine basiretsiz bir yönetime sahipler ki sezon başından beri takımın aleyhine yapılan hataların haddi hesabı yok! Sesleri çıkmıyor! Ensesine vur ekmeği al deyimi bu sezon Galatasaray’ın halinin özeti! Özbekler utanmıyor!

İnanın adil bir lig oynansaydı, bugün çok farklı şeyler konuşuyor olurduk. Bu kadar hak yenen, haksızlıklar yapılan dünyada bu seviyede inanın başka lig yok! Takip ediyorum, yok kardeşim! Çünkü oralarda sadece futbol oynanıyor. Farklı hesaplar yapılmıyor. Bilmediğimiz gizli muhabbetler dönmüyor. Kim hak ediyorsa o şampiyon oluyor! Birileri tarafından şampiyon belirlenmiyor! Temiz lig istiyoruz çok mu? Sahada oynanan oyun tartışılsın istiyoruz! Bir maç bittikten sonra, şu takım doğrandı, şu takım kollandı diye konuşmasak çok mu? Sınırlarımızda futbol oyunu üzerinde, futbol dışı her şeyi konuşturuyorlar. Üstelik rahat rahat o koltukları işgal ediyorlar. Ne ala memleket…

Futbol mu konuşayım? Peki, iki takım da amacına ulaştı. Alanyaspor Vagner Love’ı gol kralı yaptı. Galatasaray puanları eşitleyip son hafta üçüncü olma yolunda şansını sürdürdü. Lakin sahadaki hakem kıyafetli arkadaşın amacı Galatasaray’a çelme takmak ise başaramadı! Tüh, yine futbol dışı konuştum değil mi? Olmuyor. Galiba alıştırmaya çalışıyorlar. Alışmayalım! En yüksek sesle, bu tiyatroya tepkimizi gösterelim. Yoksa futbol diye bir şey kalmayacak. Kim bir yerlerde daha fazla boy gösterirse o kazanacak. Bilmem anlatabildim mi? Temiz oyun, başka bir şey istemiyorum! 

Hiç yorum yok