YETER Mİ? ( FENERBAHÇE AKHİSAR BELEDİYESPOR )


İkincilik için mücadele ettiği iki rakibinden önce çıktı sahaya sarı lacivertliler. Bu maçı kazanıp, bir gün sonra oynanacak derbiyi rahat izlemekti amaçları. Advocaat maşallah tuhaf tercihlerinden ödün vermiyor. Yine vatandaşlarını sürdü sahaya. Yetersizler işte ve gidecekler sezon sonu. Tıpkı kendisi gibi. Gel gelelim tartışılacak kararları bitmek bilmiyor. Akhisar Belediyespor PTT 1. ligden kovulan Okan Buruk ile mücadele edecek sezon sonuna kadar. Düşmemek için! Bu ilginç gelişme, tüm sporseverleri şaşırtmıştı. Bakalım Okan Buruk bizi daha da şaşırtıp takımını ligde tutabilecek mi?

BEN ATAYIM BARİ

Ev sahibinin şampiyonluk, konuk takımın da aşırı düşme tehlikelisi bulunmadığı için, zevkli bir maç beklemedim açıkçası. İzleyenler maçın gidişatını fark etmiştir; heyecan eksikti oyuncularda. Bir iki karşılıklı pozisyon buldular ama gol olmadığına pek üzülmedikleri çok belli oluyordu. Geçen haftaya kadar, şampiyonluk mücadelesi veren bir takımı mağlup ettiler, dile kolay. Bugün Akhisar’ın, o zaferden bu maça bir coşku taşıdıklarını söyleyemem. Tribünleri piknik havasında olan Fenerbahçe takımı da ev sahibi avantajını kullanamıyor birkaç maçtır. Performanslarına da yansıyor doğal olarak.

Belki kalite düşüktü, futbol adına söylenecek fazla bir şey yoktu ama daha konsantre olan tarafın Akhisar takımı olduğunu söyleyebilirim. Koca ilk yarıda Fenerbahçe taraftarının alkışladığı tek hareket, Van Persie’nin taca çıkmak üzere iken çevirdiği top düşünebiliyor musunuz? Niye kızalım gelmeyen taraftara? Zaten gelenlerin sevindiği golü Akhisar defansı attı. Onların niyeti yok ben atayım dedi herhalde…

AZ KIMILDAMA SONRASI

İkinci yarının başında, evlere şenlik bir pozisyon yaşandı. Ahım şahım baskı olmamasına rağmen rakibine nişanladı pası Kjaer. Volkan da kaş yapayım derken göz çıkardı. Açısı daralan rakibini düşürdü. Kırmızı kart görse kimse bir şey diyemezdi ki haftaya kaçıracaktı Galatasaray derbisini.

Eşitlik sayısı ev sahibini hareketlendirdi. Biraz istekli göründüler. Pozisyon yaratma çabaları oldu. Demek ki biraz olsa çaba göstermek golü getiriyormuş. Yine bir şans golü. Geçtiğimiz hafta, Karabükspor’a attığı golün aynısının asistini yaptı Josef’e Van Persie.  

Advocaat acaba çok mu memnundu takımından. Yoksa uyuya mı kaldı. Üst üste beraberlik fırsatları bulan rakibini durdurmak adına hamleler beklerken, dakikalar 82 iken sağ olsun gösterdi yayıncı kuruluş Hollandalı hocayı. Koca maç oyuncu değişikliği yapmadı.

Yine şans galibiyeti. Fenerbahçe’nin attığı goller de Akhisar’ın değerlendiremedi pozisyonlar da hep şans faktörünün Fenerbahçe lehine olması. Şimdi yarın oynanacak maçı bekleyecekler. Katılmayabilirsiniz ama Galatasaray’ın kazanmasını isteyecekler bence. İkincilik şanslarının artması için. Bu futbol derbi öncesi umut veriyor mu? İkincilik için yeter mi bu futbol? Her şeyden önce düşünmesi gereken durum bu Fenerbahçelilerin. 

Hiç yorum yok