HER ŞEY AMA HER ŞEY MUAZZAMDI



Ligin son 2 sezona damga vurmuş takımıyla yeni yeni kendine gelmiş 2017’de hiç yenilmemiş 35 bin taraftarının arkasına almış takımın maçıydı.

Hem Trabzonspor hem Beşiktaş beklediğimiz kadrolarla çıktı maça. Ligin en formda iki takımı karşılaşınca futbol beklentisi de arttı. Nitekim beklenen futbol oynandı. Daha 4. dakikada Beşiktaş öne geçti. Golden sonraki 10 dakika Beşiktaş çok baskın bir oyun oynadı. İlk 15 dakikada skoru 2-0 yapıp maçı farklı bir noktaya getirebilirlerdi. Trabzonspor baskıyı kırmaya başladıktan sonra hücum etmeye başladı. Too çıkarırken beklerin orta sahaya kadar açılması Trabzonspor’un etkili hücum etmesini sağladı. Devre arası transferleri arasında ligin en doğru transferi olan Olcay Şahan karakteristik özelliği olan mücadelesiyle takımına topu kazandırdı ve Yusuf Yazıcı’nın güzel asistini Okay yokuşlu müthiş bir vuruşla sonuçlandırdı.

İkinci devre Trabzonspor daha önde basarak başladı ancak Oğuzhan öyle bir yerde öyle bir pas verdi ki Trabzonspor savunması ne olduğunu anlayana kadar Aboubakar golü attı.
61. dakikadan sonra taraftar coşkusuyla birlikte Trabzon skoru 3-2 yaptı. Yusuf Yazıcı Trabzonspor hücumlarını iyi yönlendirdi.
Şoku atlatan Beşiktaş süper yeteneği Talisca’nın artık klasikleşen frikiğiyle skoru dengeledi.  Golde 

Onur’un hatası bariz kapadığı köşeden o topu çıkarması lazımdı.

Ardından oyuncu değişiklikleri geldi. Ersin hoca yorulan  Onazi yerine Aytaç’ı sokarak aynı oyuna devam etti. Ancak Şenol hoca Forvet Cenk’i çıkarıp Necip’i oyuna alarak orta saha kontrolünü ele geçirmeyi amaçladı.
Kim yenilirse yazık olacaktı. Muhteşem gollerin atıldığı inanılmaz bir tempoda oynanan maçta son sözü Atiba soyledi . Golden önceki pozisyonda faul koksa da Beşiktaş şampiyonluk yolundaki en zor deplasmanı kayıpsız geçerek ben bu ligin tek hakimiyim mesajını çok net bir şekilde verdi.

Trabzonspor ise 2017’de neden yenilmediğini ispatladı. Onlar açısından yeni stadyumda ilk yenilgi dışında pek fazla bir kayıp olduğunu söyleyemeyiz.Gelecekleri çok parlak. 

Böyle bir maç izlettikleri  için her iki takıma da teşekkür etmek lazım.


Hiç yorum yok