DERS VERDİLER ( BAŞAKŞEHİR GALATASARAY )



Kimse niye Podolsi yok Sneijder yok demesin! Önemli maçlarda gösterdikleri kötü performans ortada. Tudor bu akşam formayı kim hak ediyorsa, onları tercih etmiş. Tebrik etmek gerek. Büyük oyuncu diye, kötü oynasa bile formasına garanti gözüyle bakılmasın. Üçlü savunma kurgusuyla çıkacaklar sandık ama Tudor birinci ağızdan öyle olmadığını söyledi. En azından Cavanda ile olmayacağını anlamış. 18 de bile olmaması lazım! Tudor'un Carole'u niye bu kadar sildiğini anlamadım. Başakşehir ideal kadrosu ile sahadaydı. Hücumları nasıl yönlendirecekler diye düşündüm doğrusu. Ortada görünüyordu maç.


MUSLERA YÜZÜNDEN 



Karşılıklı pozisyonlarla başladı maç. İki takım da savunmalarında zaaf olduğunu gösterdi. Galatasaray tarafında daha bariz olduğunu söyleyebilirim. Çıkarken sürekli hata yapan sarı kırmızılı oyuncular S.O.S veriyordu. Bu savunmanın çok dayanamayacağı belliydi zaten. Semih sayesinde Adebayor kariyerinin en kolay gollerinden birini attı. Bu Semih'in bariz hatası sunucu kaçıncı yedirdiği gol sayamadım. Neredeyse ikinciyi de yediriyordu hemen, dua etsin Muslera'ya. 



Galatasaray hücum ağırlıklı bir kadro ile sahadaydı ama rakibini hiç korkutmayan bir oyuncu grubu vardı sahada. Neredeyse topa rica edeceklerdi bize gel diye. Konsantre değillerdi. Özellikle Adanaspor maçının yıldızları Linnes ve Josue. Aksine ev sahibinde herkes ne yaptığını bilen vaziyette görevlerini yapıyorlardı. Üstünlüklerini kabul ettirdiler. İki farklı yenik girdi soyunma odasına Galatasaray ama hep Muslera yüzünden!? Semih'in rakip oyuncuya pasında boşa çıktı... Sağdan yapılan ortada Adebayor vurmadan çıkıp almalıydı. Chedjou krikoyla kalkıyor ya toplara... Niye mi söylüyorum bunları? Çünkü bir tek onun umurunda yenilen goller. Diğerleri yedirdiği gollere üzülüyor mu? Yalandan! Bence hiç utanmıyorlar. Hayatımda bu kadar aciz bir savunma görmedim. Elini kolunu sallaya sallaya dört gol attı Başakşehir. 



PRESTİJ MAÇI 



Galatasaray tarafı soyunma odasında ne konuşuldu acaba. Bu maçı bırakın falan mı dedi Tudor? Belki ikincilik için son şanslarıydı bu maç. Bu hallerinin sebebi nedir? Mantıklı bir açıklama yapılamaz! Taşıdıkları formanın, bulundukları camianın değerini bilmeyen; canları isteyince oynayan, zora gelince kaybolan bir oyuncu topluluğu var Galatasaray'da!



Başakşehir takımını kutlamak lazım. Maç boyu 0-0 gibi disiplinden hiç kopmadılar. Sürekli topa bastılar. Galatasaray forması içindeki kişilere pas yaptırmadılar. Oyunun herhangi bir bölümünde sırıtmadılar. Bu Galatasaray ölüyü diriltir diye bir söylem vardı bir zamanlar. Adebayor'u diriltti işte. Hat trick ismine yakıştı. Gerçi golcüyüm diye kim çıksa bu savunmanın karşısına, başarılı olur. Zirveye tutundular. Galatasaraylı oyunculara önemli maçta nasıl oynanır dersi verdiler. Lakin bence en fazla ikinci olurlar. 



Bu maça ikincilik mücadelesi için çıktı sarı kırmızılılar. Artık üçüncülük mücadelesi yapacaklar. 23 nisanda. Prestij maçı. Gerçi bu denli dağıldıktan sonra nasıl çıkacaklar o maça bilemiyorum. Galatasaray büyük takımların karşısındaki küçük takımı haline geldi. Önemli maçların hepsinde ezildiler. Kısaca Galatasaray takımı yönetimi seviyesinde. Yani Dursun Özbek yönetimi neyse, kulübün sportif durumu o. Bu skoru asla Tudor'a yıkmayın! Gelecek sezon eğer kalırsa(!) kuracağı kadro üzerinden onu eleştiririm. Bu oyuncu kadrosu aşırı sorumsuz...

Hiç yorum yok