ŞAH(L)ANDILAR ( OSMANLISPOR TRABZONSPOR )


Öncelikle değinmem gereken konu, Osmanlıspor stadı. Memleketimin başkentinde bu zemini görmek çok üzücü. Osmanlıspor zor bir rakip. Buraya gelenler sadece rakibini değil, zemini de yenmek zorunda. Yükselişe geçen bordo mavililer, Akyazı ile güçlü bir sinerji yakaladı. Böyle devam edecek gibi görünüyor.

Abartmak gibi olmasın; Eto'o Antalyaspor'da nasıl bir etki yaratıyorsa, Olcay Şahan da o katkının başlangıcını yaptı Trabzonspor'a. Takıma liderlik ediyor. Attığı golle rüştünü çok net ispat etmiştir. Takımın çehresini bir oyuncu nasıl değiştirilir, buyurun örneği.

Artık Rodallega'nın takıma yerleşmesi lazım. Sözüm Ersun hocaya. N'Doye biraz kıpırdadı ama gol anlamında katkı veremeyecekse fazla ısrar edilmemeli. Zaten ileride top tutma adına takımını çok rahatlatamadı. Beş dakikalık bir adam değil Rodallega. İlk on bir başlamalı.

Maçın son bölümlerine kadar fizik açıdan rakibine üstünlük sağlayan Karadeniz fırtınası taraftarını çok mutlu etmiştir. Kazanmasalar bile karamsar olmazlardı. Daha önce çok kırılgan yapıdalardı. Bugün teknik olarak neleri yapmadıklarını iyi irdelemeli Ersun Yanal. Çünkü bu galibiyeti Onur'un müthiş kurtarışları getirdi. Daha rahat bitebilirdi.

Bu galibiyeti yine de bireysel olarak yorumlamayacağım. Çünkü Osmanlıspor ne zaman üstünlük kurmaya çalışsa, takım halinde hem teknik hem fizik olarak buna müsaade etmediler. 5 yıl sonra gelen üst üste dördüncü galibiyet serisini, bu futbolla geliştirmeleri kaçınılmaz. Avrupa kupaları için de ligi iyi yerde bitirebilirler.

Hiç yorum yok