İrfan Başaran Röportajı



Merhaba bize biraz kendinizden bahseder misiniz? 

1989 Adana doğumluyum 1-2 yaşlarında Marmaris te yaşadık son 6 senedir Dalaman’a taşındık. Yalnızlığı seviyorum, balık tutmayı çok severim. Yabancı müzik, dizi ve filmler izleyerek vakit geçirmek en keyif aldığım şeylerden diyebilirim.

Futbol sizce nedir?
Futbol, insanların gereksiz yere çok ciddiye aldığı zevkli, eğlenceli ve heyecan verici bir oyun benim için, futbolu çok seviyorum ama sadece oynamayı gereksiz futbol polemikleri sıkıyor beni.
Mevkiiniz dışında oynamak istediğiniz ya da sahada kendinizi daha iyi gördüğünüz bir yer var mı?
Alt yapılardan itibaren  hep ofansif orta saha pozisyonunda oynadım ama Ordu’da bir dönem ön libero oynamıştım, kaliteli oyuncular vardı çok keyif alıyordum.

Yeni Malatyaspor’un bu sezonki sırrı nedir?
İyi kurgulanmış kaliteli bir kadromuz var birbirini tamamlayan oyunculardan kurulu bir takımız lige iyi başlamamızda bu çok önemli etken oldu, şimdi özgüvenimiz de yüksek bu da bizi hedefe götürecek inşallah.
Neden futbol, futbol olmasaydı ne olmayı düşünürdünüz ?
Futbol iyi yaptığımı düşündüğüm bir şeyleri becerebildiğim tek şeydi, çünkü küçüklüğümde saf duygularla oynadığım bir tutkuydu ta ki işin içine para girene kadar, futbolcu olmasaydım yufkacı olacaktım baba mesleği olduğu için, bu gidişle futboldan sonra yufkacılık yapacağım gibime geliyor hayırlısı :)

İdol olarak gördüğünüz bir isim var mı ? 
İdol olarak Ahmet Burak Solakel’i görüyorum, çok profesyonel bir oyuncu.

Alt yapısından çıktınız Galatasaray’ın sizde ki önemi nedir?
Galatasaray bir hayat okulu diyebilirim, ben sadece futbol değil her anlamda çok şey kazandım. Alt yapısında altı senemi, çocukluğumu geçirdiğim, çok fazla anılarımın olduğu, Türkiye’nin en büyük kulübü.

Kendinizi olmak istediğiniz yerde mi görüyorsunuz? 
Gönül, tabi ki daha üst seviyelerde oynamak istiyor ama şükürler olsun Malatyaspor gibi büyük bir camiada ve her geçen sene kalitenin düştüğü TFF 1.Lig’de futbol oynamak için mücadele veriyorum, ben her halime şükür ediyorum.
TFF 1.Lig’deki yabancı oyuncu kontenjanı hakkında ne düşünüyorsunuz?

Bizim ülkemizde yabancıya hayranlığımız apaçık ortada. Kaliteli yabancı oyuncu olmalı, bu ligin kalitesini de artıyor ancak, sayı bence fazla, sonra iş ranta dökülüyor oyuncu gelsin yeter birileri para kazanacak çünkü bunların da kulüplere yansımasını görüyoruz zaten.
Takım olarak hedefleriniz neler kendinizi şampiyonluk adayı olarak görüyor musunuz?
Biz yaz kampına başladığımız günden itibaren aramızda koyduğumuz tek hedef: Şampiyonluk. Biz Yeni Malatyaspor camiası olarak Süper Ligi çok istiyoruz iyi niyetimizle Allah bize nasip eder inşallah.
Sporda Manşet Dergisini takip ediyor musunuz, görüşleriniz nelerdir?
Evet, takip ediyorum severek okuduğum bir dergi, buradan Sporda Manşet Dergisi vasıtası ile size teşekkür etmek istiyorum bu keyifli röportaj için, başarılarınızın devamını diliyorum.
‘’İrfan Başaran’a sorunlarıma verdiği samimi cevaplar için teşekkür eder faal futbol hayatında başarılar dilerim.’’

Sporda Manşet Özel Röportaj: Naz Kuran

Hiç yorum yok