HAVA KAPALI ( KARABÜKSPOR BEŞİKTAŞ )



İki ekibin 11'inde de muhtemel kadrolar üzerinden sürpriz yoktu. Şenol Güneş'ten yoksun Beşiktaş takımında tek eksik ceza alan Tosic. Yerine kupada oyuna girdikten sonra iyi izlenim bırakan Mitrovic görev yaptı. Karabükspor en son evinde aldığı Galatasaray galibiyetinin özgüveniyle çıktı mücadeleye. Şuan İngiltere de övülen Chelsea takımının kullandığı 3-4-3 dizilimi ile oynuyorlar. İç sahada çok tehlikeli bir takım oldukları aşikar.

KOLAY HARCADILAR

Tempolu başlayan mücadele, düdüklerle soğusa da kalitesi çok düşmedi. Oyuna baktığımızda, iki takımın benzerlik gösterdiğini söyleyebilirim. Top kendilerinde iken diri, rakibinde olunca özellikle savunmada güven vermediler. Ev sahibi yakaladığı pozisyonları öylesine cömertçe harcadı ki atmamak daha kolaydı. Hadi Ceyhun teknik bir oyuncu değil ama Yatabare gibi gol bölgesinde oynayan bir oyuncunun önüne düşen top sonrası, ayaklarının birbirine dolanmaması lazım.

İlk yarım saat geride kaldıktan sonra Beşiktaş önde basarak rakibini sahasından çıkarmadı. Tanase ve Seleznyov hücum anlamında siyah beyazlıların savunmasını zorlarken, onlara Latovleici destek veren isimdi. Beşiktaş atak görünse de ilk 45 dakika sadece köşe vuruşunda seken topa iyi vuramayan Cenk ile yaklaştı gole. Geçmiş maçlara nazaran sönük gözüktü siyah beyazlılar gol için.

TEK KALE AMA...

İlk yarı bitiminde, teknik direktör Tudor'un öğrencisi Barış Başdaş'a gösterdiği tepki enteresandı. İkinci yarının başında aldığı Ermin Zec, çok güzel dakikada golü getirdi. Bu gol ev sahibi için daha fazla karşı atak fırsatı demek. Doğal olarak gol için daha fazla reaksiyon gösterdi Beşiktaş fakat ev sahibi kazandığı topları, ilk yarıda yaptığı gibi ileri taşımak yerine, uzaklaştırma eyleminde bulundular. Hal böyle olunca 40 metrelik mesafede oynandı oyun genelde.

Beşiktaş tek kale oynadı belki ama üretkenlik sıfırdı. Ceza sahasına havalanan toplar sürekli kaleci Ahmet Şahin'in ellerinde kaldı. Bu durumu değiştirmek için farklı varyasyonlara girişmediler. Karadeniz temsilcisi baktı ki siyah beyazlılarda iş yok, duran topta farkı ikiye açarak, konuğunun iyice umutlarını tüketti ve skoru kendi adına perçinledi. Golden saniyeler önce oyuna giren şampiyon Aboubakar puan için tekrar umutları yeşertse de hücumda gerekenleri yapamayan konuk ekip mağlubiyetten kurtulamadı.

Beşiktaş kupa maçının etkisinden çıkamamış. Fizik açıdan Fenerbahçe maçından bile kötü olduklarını belirteyim. Siyah beyazlı camia için hava bayağı kapalı. Güneş açmayınca karanlıkta kaldılar. Kulübede olmamasının olumsuz etkisi çok belliydi. Diğer tarafta ben teknik direktörüm diye bağıran bir Tudor vardı ve hamleleriyle getirdi galibiyeti. Haftaya Akhisar maçıyla yeni bir seri yakalamak isteyecekler. Karabük galibiyeti benim nezdimde sürpriz değil. Derbi travmasının ardından, çoğu Beşiktaşlı da sürpriz saymamıştır.

Hiç yorum yok