GÜLE OYNAYA ( BAŞAKŞEHİR GALATASARAY)



Muslera ile başlayayım; diyorlar ki, kupa maçında, tek maçlı eleme usulu oynanan ve kaybettiğin takdirde, telafisi olmayacak mücadelede, Muslera'yı riske etmeyeceğiz. Bu açıklama şunu gösteriyor, bu bir lig maçı olsa Muslera oynayacaktı. Bu tuhaf çelişkiyi vurgulamak istedim. Bu şekilde söylenmese hiç polemik konusu olmayacak. Nitekim Cenk oynadığı her maçta gol yemiş bir kaleci. Zaten tutarsız ve istikrarsız bir savunmadan tek istikrarlı Hakan Balta yok. Onun yerine oynayacak Ahmet ısınırken sakatlanınca, Chedjou kadroya dahil edildi son anda. Ne olduysa geri döndü sahaya ve başlayan Ahmet oldu. Böyle bir ortamda, Başakşekir silahlarını nasıl durduracaklarını merak ettim açıkçası.

Ev sahibi Başakşekir'de beklenen isim Adebayor yerine Mustafa Pektemek tercih edildi. Mehmet Batdal'ın kadroda olmadığını düşündüğümüzde, oynaması da gerekirdi. Yeni gelen oyuncu ilk maçında neden yedek oturtulur anlamam. Bu alışkanlık nereden çıktı? İhtiyacın varsa sür sahaya! Teknik direktör Abdıullah Avcı ve alt yapı antrenörü Reikerink'in tercihleri tartışılır.

GEREK YOKMUŞ

Podolski'nin müthiş şutu ve direğin sesi ilk düdük oldu. Ne oluyoruz demeden öne geçebilirdi Galatasaray. Son haftaların formda ismi Sneijder'in adele sakatlığı yaşaması, büyük kaıyıp oldu maç başında. Topa hakim olan taraf ve pozisyon arayan takım olmasına rağmen, ilk pozisyonda klasik savunma hatasını tekrarladılar. Ofsayta takılmayın. Ceza sahasında tek Mustafa Pektemek, Cenk ile beraber dört Galatasaraylı ama kafayı vuran Başakşehirli oyuncu. Kafa golü yemekten bıkmadılar. 

Sneijder çıktıktan sonra topun hakimi ev sahibi oldu. Emre'nin önce arkasına bakarak Josue'ye nasıl dirsek attığını net görüldü. Üzerine sarı kart verildi. Huy bir kere yerleşti mi insana, tek etmez artık. Savunulacak yanı yok! İki merak ettiğim konu var dedim ya en başta, tek yanıldığım yer Adebayor oldu. Ne gerek var ki? Hatta Abdullah Avcı Galatasaray savunmasını küçümsemek adına u21 de oynayan santraforunu bile oynatabilirmiş. Adebayor'u lige saklasın. Bütün oyuncular topa bakıyor bir tane adam markajı yapan yok. Ne topa dokunabiliyorlar ne de rakibi engelleyebiliyorlar. Böyle bir savunma olabilir mi? Diğer bir konu da Reikerink nasıl alt yapı antrenörü ki savunma yapamayan takıma öğretemiyor. Demek ki ne teknik direktör ne alt yapı antrenörü. Hiçbir faydası yok. Oyuncuların mevkilerini bilen bir futbolsevere verin bu kadroyu, o kadar durur takımın başında. Yahu 44. dakikada Linnes'i alıyordu oyuna inanılacak gibi değil. Galiba ikinci yarı alayım bari dedi de vazgeçti kendi kendine. Resmen komedi! Akhisar maçında izlediğimiz takım bu değildi sanki. Galatasaray karşısında dirençli bir rakip görünce sürekli bu hale geliyor.

YA AVRUPA OLSAYDI?

Selçuk bitmiş arkadaş! Yerinde olsam, Galatasaray taraftarına kendimi kötü hatırlatmamak adına otururdum kulübede, sezon sonunda giderdim. Rakibini sırtına alıp, dönüp önünü açtıktan sonra kafasını kaldırıp milimetrik paslar atan Selçuk yok artık. Bir oyuncu nasıl bu kadar düşer anlamıyorum. Demek ki kendine bakmıyor ve çalışmıyor. Galatasaray orta sahası acilen Tolga De Jong'a dönmeli. Başakşehir çok rahat oynadı. Baştan şart koşsalar ancak bu kadar olurdu maç. Ama açık bir konu var; ilk yarıyı yan hakem katletti. 

Bir takımda adele sakatlıkları oluyorsa ya çalışmıyor ya da doğru çalıştırılmıyor demektir. Üç değişikliğin ikisi adele sakatlığından oldu ve bitime 40 dakika kala hamle şansı kalmadı Galatasaray'ın. İki kulvarda oynayan Galatasaray, istenilen oyun oynanmasına rağmen buraya kadar geldi. Ya Avrupa olsaydı? Ne olurdu sarı kırmızılıların durumu çok merak ediyorum. Şuan ki teknik heyetin 90 dakikalık idaresini perişan ederdi sınırlarımız dışında ki bir takım. Türk takımları formadan isimden çekiniyorlar. Yoksa gerçekten bugün Galatasaray için iddia kelimesi kullanılamazdı. Bireysel yetenekler olağanüstü işler yaptı.

Koca 90 dakika bir tane iyi diyeceğimiz Galatasaraylı yoktu. Ev sahibi kazanmak için hiçbir şey yapmadı. İki pozisyon ve yardımlı iki gol ile turu aldılar. Sonra topun arkasına geçip Galatasaraylı oyuncuların orta saha çizgisinde paslaşmalarını izlediler. Skora isyan eden bir tane oyuncu yoktu. Volkan Babacan'a çok önemli olmasa da bazen iş düştü. Galatasaray son dakikayı bekledi gol için, yetmedi. Başakşehir güle oynaya çeyrek finale yürüdü. Galatasaray Karabükspor maçından beri söylüyorum. Bu teknik heyetle Galatasaray hiçbir şey kazanamaz! Yarı finalden takım alan birine koca sezon emanet edildi. Kötü oynattığı finallerde takım reaksiyonu ve Muslera ile kupaları topladı. Bugün onu bu futbol ile Muslera da kurtaramazdı. Şuan tek lig kaldı elinde. Sağlam Galatasaraylı kaç kişi tanıyorsanız sorun, inanmıyorlar Reikerink önderliğinde şampiyonluğa. Hadi Reikerink gitti, ya baştaki iş bilmezler? Tepeden tırnağa değişim şart oğlu şart.

Hiç yorum yok