FIRTINA DİNDİ ( KONYASPOR TRABZONSPOR )


Konyaspor yönetiminin bilet fiyaskosunu konuştuk son güne kadar. Neyse ki hatalarından döndüler. Aykut Kocaman'ı da rahatsız ettiler. Kötü sonuçlar onların dengesini bozmuş gibi. Krizi yöneteceklerine yönetim kriz çıkarıyor, enteresan. Trabzonspor iyi gidiyor ama savunmanın bel kemiği Durica'yı kaybettiler. Bugün Onazi ile iyi bir ikili izlenimi veren Okay da cezalıydı. Bu eksiklerle aynı performansı gösterebilecekler miydi? Bu merak konusuydu.

Golü düşünen iki takım, her zaman güzel maç izlettirir. Pozisyon çok olur. Top orta alan yerine ceza sahası çevresinde oynanır. Bugün verdiğim örneğe uyan bir görüntü verdiler en başta. Bir Konya bir Trabzon zorladı kaleyi. Yalnız Konyaspor'un pozisyonları daha netti. Onur'un müthiş kurtarışları alkışlanır cinsten. Takımıyla orantılı yükseldi performansı.

Tuhaf geçti ilk yarı. Başladığı tempoda devam etse, kesin gol izlerdik. Birden düştü tempo ve kayboldu oyun kalitesi. Rakip yarı sahada üç pas yapamadı takımlar. Seyircisinden yoksun olmasına rağmen daha baskın taraf yeşil beyazlılardı. Dediğim gibi Onur'u geçemediler.

İkinci yarının başında düzgün bir serbest vuruş golü geldi ev sahibinden. Konyaspor taraftarı bu noktada, Alban Meha'yı hatırlatmıştır. Yalnız Rangelov aratmadı onu. Antalyaspor'un mağlubiyeti Trabzonspor'u hırslandırmıştır. Bu gol sonrası tempoyu arttıracakları kesindi. Nitekim çok çabuk cevap verdiler. O dakikaya kadar elle tutulur bir iş yapamamış Olcay, muazzam asist yaptı Rodallega'ya.

Bu dakikadan sonra, galibiyet isteği arzusunu daha fazla gösteren tarafın kim olacağı önemliydi. Trabzonspor rakip kalede daha fazla şans yaratan taraf oldu. Çünkü ev sahibine göre daha yetenekli ayakları var. Lakin Konyaspor'un az ve öz fırsatlarını, ilk yarıda olduğu gibi Onur önledi. Müthiş refleksleri takımını diri tutan etkendi. Sadece Onur değil, direkler de skorun önüne geçti ev sahibi aleyhine.

Ersun Yanal'ın Bero aşkını çözemedim. Geçen hafta da onu tercih etti ve çok tartışıldı. Sonuçta iki takıma da yaramadı beraberlik. Diğer yandan bakarsak, biri mağlup olsa yazık olurdu. İyi mücadele yansıttılar sahaya. Konyaspor Avrupa kupaları için, Trabzonspor da ilk beş için fırsat tepti diyebilirim. Fırtına iki maçtır dinmiş gibi görünüyor. Konya cephesinde de kara bulutları biraz olsun dağıtacak galibiyet ne zaman gelir, soru işareti.




Hiç yorum yok