Murat Altun Yazdı: YASİN-İ ŞERİF ( GALATASARAY GAZİANTEPSPOR )

Öncelikle Galatasaray taraftarına gönülden teşekkürlerimi iletmek istiyorum. Dün akşam yaşadığımız hain saldırının ardından, bizlere duygusal anlar yaşattılar. Sadece onlar değil, yurdun her yerinde verildi bu tür güzel mesajlar. Rabbim birliğimizi, dirliğimizi, Vatanımızı korusun. Huzurumuzu bozmak isteyenlere, Allah fırsat vermesin diyerek bu mübarek Mevlid kandilinde ellerimizi semaya açalım.

Reikerink beyin koltuğu sallanıyor oynanan kötü oyun yüzünden. Taraftarın da pek güveninin kaldığı söylenemez. Fakat yönetim, puan durumunu gösteriyor eleştirenlere. Prandelli gittiğinde de iyiydi Galatasaray'ın ligde ki puanı! Sonunda Linnes'i tercih etti sağ bekte. Çıkardığı kadro iyiydi her zaman ki gibi. Zaten sorun bundan sonra başlıyor. Gaziantepspor İsmail Kartal ile yolları ayırdıktan sonra Rumen teknik adam Marius Sumudica ile anlaştı fakat, yaşanan olayın ardından vazgeçti ülkemize gelmeye...

POZİSYONLAR VE GOL

Gaziantepspor çok rahat başladı mücadeleye. Elini kolunu sallaya sallaya ceza sahasına girdiler tabiri caizse. Sanki sarı kırmızılıların maçın başladığından haberi yoktu. Bir tek Bruma ile taşıyordu topu rakip yarı alana. Kabul ederseniz, konuk ekibin ileri uç elemanları da pek konsantre değildi. Çok net fırsatları harcayıp durdular. Tolga Ciğerci oynarken bu kadar kolay geçilmiyordu orta saha.

Pozisyonları bulan Gaziantepspor golü atan ilk bulduğu fırsatta Galatasaray. Yine Podolski ve Bruma'nın bireysel çabalarıyla. Yasin'e ufak bir ders verdiğini belirtmeliyim Portekizli yıldızın. Ama attığı golden sonra harika bir görüntü verdi bizlere sevincini polislerle paylaşarak. Kırmızı siyahlıların geride olmalarına rağmen, neden çok geri yaslandıklarını anlayamadım. Oysa rakip yarı alanda oynama özverileri olsa, üst üste rahat fırsatlar veren ev sahibine ceza kesebilirlerdi.

Şu bir gerçek ki Galatasaray'ın kötü oyununun birinci sebebi, Sneijder ve Selçuk'un verimsiz performansları. Hem yavaş hem de etkisizler. Özellikle bu karşılaşmada Sneijder kalitesine yakışmayan basit hatalar yaptı. Reikerink'in Galatasaray'a yaptığı en büyük iyilik, Bruma'nın transferine izin vermemesi. Maşallahı var. Tutulamıyor. Reikerink acaba Sneijder'i kenara çekip, Eren ile 4-4-2 formatına dönse, faydalı olur mu diye düşünmüyorum değil...

AŞIRI YUMUŞAKLAR

Verilen pozisyonların cezasını Linnes'e kesti yine Galatasaray'ın alt yapı hocası. Fena bir oyun çıkarmadı hâlbuki. İkinci golü bulana kadar, başını ellerinin arasına alarak seyretti Galatasaraylılar. Amaçsızca topla oynuyorlar. Hücumun her şeyi Bruma ve Podolski. Gaziantepspor'un bu karşılaşmada kenarda duran teknik adamı etkili bir isim olsa, çok başını ağrıtırdı ev sahibinin. 

Çoğu zaman iyi çalışmadığını söylerim sarı kırmızılıların. Birçok nedeni var bu düşüncemin. Şampiyonluğa oynayacak bir takım bu kadar yumuşak olamaz mesela. Top rakipteyken hayalet gibiler. İçlerinden geçiyor rakipleri. Diğer durum yan toplarda acizlikleri. Yedikleri gol ortada. Köşe vuruşu kullanılıyor ve kafayla ceza sahasında iki kere bomboş vuruşa izin veriliyor. Asistin asisti oluyor yani. Kötü arkadaş! Bu takım iyi futbol oynamıyor. Topladıkları puanlar umurumda değil!

Gökhan'ın hakkını vermek gerekiyor. Müthiş kurtarışlar yaptı. Eksik kalmasına rağmen Galatasaraylı oyuncuların güçsüzlüğü daha fazla belli etti kendini. Eren'in kaçırdığı gole şunu söyleyebiliriz; genellikle santrafor oyuncuları, özgüvenlerini kaybedince, bu tür pozisyonlarda kanıtlıyorlar. Boş durumda dışarı attığı top daha da etkileyecek onu. Sneijder'in 90 dakikayı tamamlamaması lazımdı. Bu performansı Osmanlıspor karşısında devam ettirirlerse, hüsrana uğrarlar. Bugün tolerans olsun. Sadece bugün. Çünkü kimse sağlam bir psikoloji içerisinde değildi. Konsantre olmak da çok zordu. Yasin yaptığı hat trick ile tüm İslam alemine mesajı verdi. Bu gece doğan Peygamber efendimiz (S.A.V) ve şehitlerin ruhlarına Yasin-i şerif okumadan uyumayalım...

Hiç yorum yok