Murat Altun Yazdı: VAZGEÇMEDİK ( TÜRKİYE UKRAYNA )

Fatih Terim yönetiminde Ukrayna Milli takımına kaybetmeyen ay yıldızlılar, bunu sürdürmek adına çıktı sahaya. Sizde kabul ederseniz, grup müsabakalarının fikstür üzerindeki en zorundan puanla ayrılmıştık. Hem de enteresan vakalarla boğuşurken. Fatih Terim'in son döneminde, Milli takımımıza olumlu tek dokunuşu, maçlarımızı Konya'da oynatmak! Bu akşam tekrar gözler önüne serildi maça etkileri.

Karşılaşmaya hiç beklemediğiniz kadar kötü başladık. Rakibimizin özverisine karşı koyacak bir görüntü vermedi Millilerimiz. Özellikle ilk yirmi dakika verdiğimiz görüntüden sonra, plan değişikliği yapılmalıydı. Çünkü işlemeyen bir oyun düzeniyle devam edemezdik. Nitekim penaltı ile kesildi ceza. Volkan Şen gibi bir kanat oyuncumuz varken, Hakan Çalhanoğlu neden oraya hapsedilir anlamıyorum. Sırf sahada olsun diye, yanlış pozisyonda tercihler yapılınca, oyun düzeni kuramıyoruz. Rahatça kalemize gelen rakibimizi durduramadık. İyi ki bazen beceriksizlik yapıp yakaladıkları pozisyonları değerlendiremediler. Bazılarında Volkan iyi işler çıkardı. 

Ah Caner ah. Bir türlü sinirine hakim olmayı öğrenemedin. Eğer Alman hakem insaflı çıkmasa, henüz ilk yarıda eksik kalabilirdik. Ama Emre'nin penaltı pozisyonlarında da hakkımız yendi diyebilirim. 

İkinci yarı neye uğradığını şaşıran Ukrayna'yı yıkamadık. Ozan'ın golüyle belini doğrultan ay yıldızlılar, resmen tarih yazmanın eşiğinden döndü. Kalemizde birçok kırılma anı yaşadığımızı unutmayalım. Puan alamayabilirdik ama Vazgeçmedik! Taraftarımızın muhteşem coşkusu oyunumuza da yansıdı. Şimdi yapacağımız tek çalışma, bu karşılaşmadaki yanlış ve doğruları tespit edip, ikinci yarıdaki aynı özveriyi İzlanda karşısında göstermek. Sadece futbolumuza odaklanarak, olana olmayana değil...

Oyun anlamında 'boynuz kulağı geçti' katılırsanız. Fatih Terim şanslı ki Shevchenko'ya karşı boynumuz bükülmedi kendi evimizde. Yoksa konuşulacakları ne siz sorun ne ben söyleyeyim. Yalnız değinmeden edemeyeceğim; O serbest vuruş Emre'ye bırakılır mı be Hakan! Muazzam bir galibiyet golü çıkacaktı belki pozisyondan. Ne diyelim, canınız sağolsun.

Hiç yorum yok